Architectenbureau Phi in Raamsdonk | Breda

Al meer dan 20 jaar is Bureau Phi architecten & ingenieurs een begrip in de omgeving van Breda. In de eerste jaren van haar bestaan is het accent voornamelijk gelegd op woningbouw, stedenbouw en utiliteitsprojecten. Het architectenatelier heeft een landelijke spreiding, van Zuid Limburg tot in Friesland. De laatste jaren zijn daar buitenlandse projecten bij gekomen.

Architectenbureau voor restauratie en renovatie

De restauratie en renovatie van monumenten maken een groot deel uit van ons opdrachtenpakket. Actueel zijn de herbestemmings- en herontwikkelingsonderzoeken die wij uitvoeren. De nieuw en verbouwprojecten hebben geleid tot spraakmakende architectuur. Door de uitbreiding van het dienstenpakket kunnen wij u nog beter bijstaan bij de diverse opdrachten.

Architectenbureau Bureau Phi is als de coördinator en vraagbaak binnen de complexe markt. De knikker van het logo symboliseert de verschillende raakvlakken in het gehele ontwikkel- en realisatieproces. Hierdoor zijn wij in staat snel en flexibel in te spelen op de verschillende vraagstukken die bij (ver)bouwen, renovatie en restauratie komen kijken.

Architecten & ingenieurs onder één dak

Bureau Phi wordt gekarakteriseerd als sober, nuchter en doelmatig, in lijn met de Nederlandse traditie van degelijkheid. Tegelijk prijst men de expressieve en esthetische waarden ervan - tot in detail. Het ontwerpproces beschouwen wij als een interactief proces met als doelstelling een omgeving te creëren waar je wil zijn. Ook in de toekomst!

Een kernteam van specialisten, onder leiding van architect Harrie Pans, staat borg voor een persoonlijke, heldere en functionele aanpak die resulteert in rendabele projecten met een goede prijs kwaliteit verhouding. Hierbij kenmerken wij ons niet enkel als architectenbureau, maar zijn wij ook actief als ingenieursbureau in Raamsdonk

Architectenbureau in Raamsdonk

In december 2015 is Bureau Phi verhuisd van Breda naar Raamsdonk. Sindsdien is het atelier vanuit deze locatie actief. 

Bekijk onderstaand enkele van onze gerealiseerde projecten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Projecten

Renovatie en uitbreiding appartementencomplex Sonneberg DTL

Renovatie en uitbreiding appartementencomplex Sonneberg DTL

Het haalbaarheidsonderzoek naar de renovatie van het DDR woonblok in Sonneberg is positief afgerond.

Renovatie jaren 70 bungalow Breda

Renovatie jaren 70 bungalow Breda

Transformatie van stoffige bungalow naar moderne villa

Renovatie van een jaren 70 bungalow aan de rand van Breda. De gedateerde vrijstaande bungalow staat op het punt om een grondige transformatie te ondergaan van stoffige bungalow naar een strakke moderne villa die van alle luxe is voorzien. Bureau Phi heeft het ontwerp gemaakt waarbij de moderne architectuur terug te zien is in de grote zwarte aluminium kozijnen, die in mooi contrast staan met het witte stucwerk van de gevel en de accenten van hout en zink. Tevens is het volume gelijk getrokken door het dak te verhogen.

 

Uitbreiding woonhuis te Den Bosch

Uitbreiding woonhuis te Den Bosch

Grondige renovatie van een woonhuis te Den Bosch met een moderne uitbreiding.

Renovatie en uitbreiding woonhuis Mook

Renovatie en uitbreiding woonhuis Mook

Realisatie moderne uitbreiding woonhuis

Ingrijpende renovatie van een woonhuis op ruim perceel aan de Mookerheide uit 1947 met een royale moderne uitbreiding. 

Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

Moderne woonboerderij met vier schuurwoningen

Het ontwerp van de schuurwoning op kavel 5 in het plan Hoeveneind past binnen de voorwaarden zoals die vastgelegd zijn in de notitie “Beeldkwaliteitseisen Hoeveneind”.

De rieten kap ligt als een uitgestrekte deken over de moderne schuurwoning. De woning voldoet aan de meest actuele eisen met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid. Waar mogelijk zijn natuurlijke materialen toegepast.

Herontwikkeling boerenerf

Herontwikkeling boerenerf

Herontwikkeling middels Rood voor rood regeling

Voor de herontwikkeling van het boeren erf ten oosten van Deventer zijn ingewikkelde procedures te doorlopen. Middels een Rood voor Rood regeling zal het in de toekomst mogelijk zijn om een woonprogramma te realiseren. 

Nieuwbouw 5 wooneenheden Drenthe

Nieuwbouw 5 wooneenheden Drenthe

Verhoudingsprincipes in de praktijk toegepast voor begeleid wonen

Het gebouw dankt zijn vorm aan de krachtige lijnen van het pentagram. Dit in combinatie met de wetten van de gulden snede maakt het ontwerp bijzonder. 

Nieuwbouw Villa 's-Hertogenbosch

Nieuwbouw Villa 's-Hertogenbosch

Moderne tijdloze villa

Het, nu nog lege, perceel ligt aan het zuiderpark in 's-Hertogenbosch. Onze Opdrachtgever heeft de wens uitgesproken om een woning te ontwikkelen met een gesloten karakter aan de straatzijde en een zeer open karakter naar de parkzijde. Invloeden uit de Bosche School zijn terug te vinden het tijdloze ontwerp. 

Uitbreiding jaren 30 woning Geleen

Uitbreiding jaren 30 woning Geleen

Uitbreiding leefruimte authentieke woning

De karakteristieke vrijstaande woning uit de jaren dertig voorzien van een klassiek indrukwekkend trappenhuis wordt voorzien van een nieuwe aanbouw.

Ecologische 'Berg' woning Diepkloof Zuid-Afrika

Ecologische 'Berg' woning Diepkloof Zuid-Afrika

Ecologische woning in de glooiing van berg verborgen

Diepkloof is een natuurgebied met een oppervlakte van 4250 hectare op 1800 m hoogte aan het begin van de Compassberg in Nieu Bethesda in Zuid Afrika.

Tijdloze villa Mastbos Breda

Tijdloze villa Mastbos Breda

Realisatie van moderne villa te Breda

Aan het Mastbos te Breda is een villa gerealiseerd van 300m2 BVO. De villa is ontworpen door de Bredaase architect Jan van Poppel. Bureau Phi is vervolgens gevraagd voor de uitwerking van het schetsontwerp tot en met de werktekeningen. Bij de uitvoering is Bureau Phi verantwoordelijk voor het projectmanagement en directievoering.

Nieuwbouw 18 woningen Berlicum

Nieuwbouw 18 woningen Berlicum

Realisatie van grondgebonden woningen

Voor een woningbouwvereniging zijn wij als architectenbureau uitgenodigd voor de realisatie van 18 grondgebonden houtskeletbouwwoningen in Berlicum. 

Vernieuwbouw woning Rucphen

Vernieuwbouw woning Rucphen

Renovatie en uitbreiding boerderij

De bestaande hoofdwoning zal worden gestript en in boerderijstijl van begin 1900 worden gerenoveerd. De aanbouw is aanzienlijk moderner en zal met vooraf gefabriceerde houtskeletbouwelementen worden uitgevoerd.

Renovatie en uitbreiding woonhuis Oosterhout

Renovatie en uitbreiding woonhuis Oosterhout

Uitbreiding door middel van kelder

Een woning in Oosterhout mocht maar met maximaal 30m3 worden uitgebreid. Ons idee was om onder de grond verder uit te breiden...

Renovatie gemeentelijk monument Boxtel

Renovatie gemeentelijk monument Boxtel

Renoveren van een bestaande boerderij naar huidige woonnormen

Een bestaande boerderij, gemeentelijk monument, op voor renovatie. De gehele woning hebben we gerenoveerd naar de huidige woonnormen.

Uitbreiding woonhuis Breda

Uitbreiding woonhuis Breda

Aanbouw woning ca. 50m2

Voor een bestaande woning in Breda hebben we een uitbreiding uitgewerkt van ca. 50 m2. 

Renovatie woning Bavel

Renovatie woning Bavel

'Herbestemming' garage naar verblijfsruimte

Een vervallen en ongebruikte garage hebben we met simpele ingrepen 'herbestemd' naar een verblijfsruimte. 

Restauratie boerderij Raalte

Restauratie boerderij Raalte

Renovatie en restauratie van een woonboerderij

In Raalte hebben we een bestaande woonboerderij gerenoveerd en gerestaureerd. 

Nieuwbouw kwaliteitswoning Waalwijk

Nieuwbouw kwaliteitswoning Waalwijk

Nieuwbouw woning met klassieke uitstraling

De bestaande woning is geheel gesloopt om plaats te maken voor een kwaliteitswoning die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Renovatie monument Sophias Burg

Renovatie monument Sophias Burg

Haalbaarheidsstudie voor renovatie en restauratie van monument

Ten behoeve van het renoveren en verbeteren van het monument Sophia's Burg te Vught hebben wij een haalbaarheidsonderzoek gedaan met een bijpassend ontwerpvoorstel. 

Transformatie vrijstaande villa Vessum

Transformatie vrijstaande villa Vessum

Midden in het bos staat een jaren 70 vrijstaande villa. De vraag aan Bureau Phi om een ontwerp te maken dat past binnen de huidige structuur van de woning en de wensen van de opdrachtgevers. De opdrachtgevers zijn gecharmeerd van loghouses. Het natuurlijke karakter van dit type woning past perfect binnen de bosrijke omgeving.

De plattedaken van de huidige woning zijn in het ontwerp vervangen door zadeldaken. Om het natuurlijke karakter te benadrukken is er veel hout en natuursteen toegepast in de gevel. Door de grote raampartijen komt er veel natuurlijk licht in het interieur. 

Nieuwbouwwoning Ter Aar

Nieuwbouwwoning Ter Aar

Welstandsprijs 1993

Nieuwbouw woning gerealiseerd in Ter Aar. 

Kavel 2 plan Hoeveneind te Teteringen

Kavel 2 plan Hoeveneind te Teteringen

Moderne woonboerderij met vier schuurwoningen

De nieuwe boerderijwoning maakt deel uit van plan Hoeveneind. Achter deze nieuwbouw woning worden de schuurwoningen gerealiseerd. 

De eigentijdse boerderij wordt opgebouwd met natuurvriendelijke duurzame materialen. Onder het grote pannendak schuilt een modern programma. Het aan de straat gelegen voorhuis is opgetrokken uit metselwerk met aan de voorzijde een verhoogde gevel. Het achterhuis is landelijker door de toepassing van natuurlijke materialen en een lagere dakvoet.

 

Haalbaarheidsstudie Gasstraat Venray

Haalbaarheidsstudie Gasstraat Venray

In combinatie met B-Invented heeft Bureau Phi de ontwikkeling aan de Gasstraat naar een hoger niveau gebracht. De inbreiding voorziet in 7 woningen en 36 appartementen. Het parkeren (46) half onder de grond. 

Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

Op het landgoed Kruisheide, voormalig eigendom van de Brenninkmeijers, staat het voormalig Koetshuis. Dit rijksmonument wordt gerenoveerd en getransformeerd in twee luxe woningen. Er is een nieuwe indeling gemaakt naar de wensen van de bewoners met behoud van de karakteristieke elementen van het gebouw. Ter plaatse van de voormalige entree luifel komt een moderne serre die contrasteert met de traditionele bouwwijze. 

Studie naar de realistische bebouwingsmogelijkheden langs de Vecht

Studie naar de realistische bebouwingsmogelijkheden langs de Vecht

Haalbaarheidsonderzoek naar de moderne renovatie van een woonboerderij, twee schuren, paardenstallen, veestalling en hooischuur.  

De woonboerderij genaamd “Het Slijk” ontleent zijn naam aan het gegeven dat het van oudsher een buitendijks gebied is en dus regelmatig bij hoog water onder liep. De boerderij is gelegen op een soort terp van 57.000m2. Het perceel is gelegen aan “De Vecht” en omgeven door landerijen. Daarnaast zijn de dorpskernen van Maarssen en Breukelen op korte afstand gelegen.

Bureau Phi heeft voor dit unieke landgoed een studie gemaakt naar de mogelijke stedenbouwkundige en architectonische invulling langs de Vecht. Rekening houdend met de gevoeligheden van het omringende gebied, is gezocht naar een zo bescheiden mogelijke invulling waarbij gebruik wordt gemaakt van de aanwezige historische bebouwing.

Renovatie en uitbreiding woning Zeist

Renovatie en uitbreiding woning Zeist

De begane grond van het woonhuis te Zeist zal grondig gerenoveerd worden. De bestaande woning wordt uitgebreid met een moderne, enkellaagse houtskeletbouw uitbouw. De glazen aluminium vouwwand zorgt voor de verbinding van de open woonkeuken met de tuin.

Initiatiefplan maatschappelijke appartementen

Initiatiefplan maatschappelijke appartementen

Bureau Phi heeft een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor de mogelijke stedenbouwkundige en architectonische invulling van een appartementen gebouw in Breda. Rekening houdend met de omringende bebouwing, is gezocht naar een zo bescheiden mogelijke invulling passende binnen de kaders.

 

Beheerderswoning Wilhelminaoord

Beheerderswoning Wilhelminaoord

Naast het woonzorgcomplex in st. Nicolaasga staat de beheerderswoning. Bureau Phi heeft de vraag gekregen om een ontwerp te maken om de woning uit te breiden en het interieur te moderniseren. Om de woning te vergroten is een moderne uitbreiding met een eikenhouten constructie gerealiseerd tussen de beheerderswoning en de bestaande schuur.  Door de grote gevelopeningen tot aan de grond wordt de grens tussen binnen en buiten vervaagd. De natuurlijke materialen als het eikenhouten plafond en constructie passen perfect bij de bosrijke omgeving waarin de woning gesitueerd is. 

Nieuwbouw woonboerderij (FR)

Nieuwbouw woonboerderij (FR)

Woonboerderij houtskeletbouw

Nieuwbouw woonboerderij op een perceel van c.a. 1.7 ha te Falempin France. 

Transformatie woonhuis Hilversum

Transformatie woonhuis Hilversum

Moderne uitbreiding woonhuis Hilversum

Renovatie en uitbreiding van de bestaande zestigerjaren woning te Hilversum. Moderne aanbouw aan de tuinzijde en de toevoeging van een stijl pannendak. Een serieuze metamorfose.

Door het dak te verhogen wordt een bruikbare zolder verdieping toegevoegd.
Aan de straatzijde heeft, door de toevoeging van een verticaal element, een moderne eigentijdse ingreep plaatsgevonden.

Het zadeldak is voorzien van twee opmerkelijk lange lichtsleuven. Dit vergroot de lichtoetreding en bruikbaarheid aanzienlijk.


De bestaande uitbouw wordt gemoderniseerd en vergroot. Grote, volledig openslaande aluminium vouwwanden, die over de gehele breedte opengeschoven kunnen worden vergroten het open karakter. Er ontstaan een verbinding met de tuin. De lichtsleuf in het dak zorgt voor lichte en prettige leefkeuken.

Eigentijdse statige notariswoning te Helmond

Eigentijdse statige notariswoning te Helmond

Notariswoning Brandevoort

Aan de rand van de populaire Helmondse wijk Brandevoort heeft Bureau Phi een eigentijdse statige notariswoning getekend.

De verticale entreepartij wordt versterkt door de dakkapel en is een eyecatcher geworden. De natuursteen afwerking in combinatie met zorgvuldige detaillering geeft de woning een statig karakter.

De “losstaande” garage is transparant verbonden met de woning.

De eigentijdse moderne gevelbrede serre zorgt voor een lichte en prettige leefomgeving. De dubbele openslaande tuindeuren verbindt de zonnige ruimte met de tuin.
Het binnen- en buitenleven wordt deze manier optimaal gecombineerd.

Inbreiding 7 woningen stedelijke centrumlocatie

Inbreiding 7 woningen stedelijke centrumlocatie

Door een gedegen inbreidingvoorstel, binnen een bestaand stedelijke  winkellocatie, te ontwerpen waarbij een rustige leefomgeving gecreëerd wordt met een gezamenlijk binnenplein kunnen de stadsbewoners  “ontsnappen” aan de drukte van de stad. Door het behouden van de karakteristieke panden ,aan de Nieuwe Haagdijk en aan de Nijverheidssingel, wordt de eenheid in de omgeving bewaard. Het initiatiefplan, van Bureau Phi, voor de intensivering van het woongenot  in het centrum van Breda wordt door de bewoners met open armen ontvangen.

Renovatie en uitbreiding bestaande Villa te Hilversum

Renovatie en uitbreiding bestaande Villa te Hilversum

Op het villapark ’T Hoogt van ’t Kruis te Hilversum wordt deze karakteristieke vrijstaande villa de Bremhof grondig gerenoveerd. Aan de achterzijde wordt een royale, gelijkvloerse aanbouw gerealiseerd op het ruime bosperceel in ’t Gooi.

Renovatie en uitbreiding woonhuis te Waspik

Renovatie en uitbreiding woonhuis te Waspik

Ingrijpende renovatie van een woonhuis en waarbij de bestaande uitbouw wordt gemoderniseerd en verbreed voor een optimale functionaliteit. Door een ruime woonkeuken en slaapverblijf op de begane grond te realiseren wordt de woning toekomstbestendig.

Renovatie en herbouw boerderijwoning te Lettele

Renovatie en herbouw boerderijwoning te Lettele

Op het terrein van het boeren erf ten oosten van Deventer zijn de procedures doorlopen. Middels een Rood voor Rood regeling en wijzigingen in het bestemmingsplan is een woonprogramma in de bestaande boerderij gerealiseerd. Bureau Phi heeft dit gehele proces begeleid.

Haalbaarheidsstudie woonzorgcentrum Deventer

Haalbaarheidsstudie woonzorgcentrum Deventer

Zorgvuldige invulling op het landgoed in de omgeving van Deventer. Een duurzame energieneutrale inpassing gesitueerd op een voornaam ecologisch landschap. Naar afronding van de haalbaarheidsstudie is gestart met de engineering van de woonzorg met 20 zelfstandige appartementen.

Alle verblijven hebben royaal uitzicht en een prachtige buitenruimte. Ter ondersteuning is een gezamenlijke woonkamer met een professionele keuken voorzien.

Nieuwbouw appartementencomplex Deventer

Nieuwbouw appartementencomplex Deventer

Realisatie van 32 ruime appartementen op voormalig industrieterrein.