Conceptontwikkeling

Voordat een concept staat moet er een idee zijn. Om dit idee verder te ontwikkelen is conceptueel denkwerk nodig. Hierin dienen doelen en belangen te worden overwogen en ook de haalbaarheid dient te worden getoetst. Vervolgens kunnen onze architecten en ingenieurs u ondersteunen om het concept in de markt te zetten. 

Soms lopen wij door onze eigen onderzoeken tegen concepten aan die we vervolgens ook in de markt zetten. Een bekend voorbeeld van een dergelijk concept is het Maskerade® houtskeletbouw-systeem, i.s.m. Van der Breggen Architecten.

Vraag het onze architect

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw concept? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Raamsdonk, wij vertellen u graag meer.

 • Renovatie en uitbreiding appartementencomplex Sonneberg DTL

  Renovatie en uitbreiding appartementencomplex Sonneberg DTL

  Het haalbaarheidsonderzoek naar de renovatie van het DDR woonblok in Sonneberg is positief afgerond.

  Revitalisatie Noordkaap te Eindhoven

  Revitalisatie Noordkaap te Eindhoven

  Haalbaarheidsonderzoek naar de revitalisatie van het kantoorgebouw Noordkaap te Eindhoven.

  Haalbaarheidsonderzoek naar de revitalisatie van het kantoorgebouw Noordkaap te Eindhoven.

  Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

  Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

  Renovatie en moderne uitbreiding bestaande hotel

  Het plan in Helgoland (DE) bestaat uit het renoveren van het bestaande hotel en een moderne nieuwbouw vleugel die opgaat in de groene omgeving.

  Ecologische 'Berg' woning Diepkloof Zuid-Afrika

  Ecologische 'Berg' woning Diepkloof Zuid-Afrika

  Ecologische woning in de glooiing van berg verborgen

  Diepkloof is een natuurgebied met een oppervlakte van 4250 hectare op 1800 m hoogte aan het begin van de Compassberg in Nieu Bethesda in Zuid Afrika.

  Renovatie monument Sophias Burg

  Renovatie monument Sophias Burg

  Haalbaarheidsstudie voor renovatie en restauratie van monument

  Ten behoeve van het renoveren en verbeteren van het monument Sophia's Burg te Vught hebben wij een haalbaarheidsonderzoek gedaan met een bijpassend ontwerpvoorstel. 

 • Haalbaarheidsonderzoek woonzorg Soest

  Haalbaarheidsonderzoek woonzorg Soest

  Woonzorg voor dementerenden

  Bureau Phi heeft voor de woonzorg in Soest een haalbaarheidsonderzoek verricht naar de mogelijkheden. De woonzorg biedt plaats aan 27 appartementen voor dementerenden. De bewoners kunnen gebruik maken van de drie gemeenschappelijke huiskamers en van de grote gemeenschappelijke binnentuin.

   

   

  Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

  Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

  Moderne uitbreiding van een bestaand hotel

  Het project omvat een eigentijdse uitbreiding van het bestaande hotel.

  Haalbaarheidsonderzoek golfmuseum Maasduinen

  Haalbaarheidsonderzoek golfmuseum Maasduinen

  Voor het ontwikkelen van het golfmuseum in het nationale park De Maasduinen heeft Bureau Phi een haalbaarheidsonderzoek verricht met bijpassend ontwerpvoorstel. 

  De minimalistische architectuur vormt zich naar de contouren van het landschap, in het groene dak bevinden zich de holes waardoor er een zee aan natuurlijk licht het museum binnendringt.

  Studie naar de realistische bebouwingsmogelijkheden langs de Vecht

  Studie naar de realistische bebouwingsmogelijkheden langs de Vecht

  Haalbaarheidsonderzoek naar de moderne renovatie van een woonboerderij, twee schuren, paardenstallen, veestalling en hooischuur.  

  De woonboerderij genaamd “Het Slijk” ontleent zijn naam aan het gegeven dat het van oudsher een buitendijks gebied is en dus regelmatig bij hoog water onder liep. De boerderij is gelegen op een soort terp van 57.000m2. Het perceel is gelegen aan “De Vecht” en omgeven door landerijen. Daarnaast zijn de dorpskernen van Maarssen en Breukelen op korte afstand gelegen.

  Bureau Phi heeft voor dit unieke landgoed een studie gemaakt naar de mogelijke stedenbouwkundige en architectonische invulling langs de Vecht. Rekening houdend met de gevoeligheden van het omringende gebied, is gezocht naar een zo bescheiden mogelijke invulling waarbij gebruik wordt gemaakt van de aanwezige historische bebouwing.

  Initiatiefplan maatschappelijke appartementen

  Initiatiefplan maatschappelijke appartementen

  Bureau Phi heeft een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor de mogelijke stedenbouwkundige en architectonische invulling van een appartementen gebouw in Breda. Rekening houdend met de omringende bebouwing, is gezocht naar een zo bescheiden mogelijke invulling passende binnen de kaders.

   

 • Interactief veiligheidseducatiecentrum Dongecentrale

  Interactief veiligheidseducatiecentrum Dongecentrale

  Dongecentrale

  Bureau Phi heeft voor de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een schetsontwerp gemaakt voor een interactief veiligheidseducatiecentrum in de Dongecentrale in Geertruidenberg.

  Herbestemmen karakteristieke boerderij Dongen

  Herbestemmen karakteristieke boerderij Dongen

  Saksisch Hallenhuis

  Daniëlshoeve, één spectaculair verbouwde boerderij, van het type Saksisch Hallenhuis, gelegen op een groen domein van meer dan 1 hectare groot.

  Binnen de gegeven kaders zijn kantoorruimte gecreërd met een prettige werksfeer. 

  Bureau Phi verzorgt daarnaast een haalbaarheidsstudie naar het uitbreiden van de bestaande boerderij en het plaatsen van een Vlaamse schuur.

  Haalbaarheidsstudie 34 duurzame bungalows

  Haalbaarheidsstudie 34 duurzame bungalows

  In de prachtige landelijke omgeving van Gelderland zijn vergevorderde plannen in ontwikkeling voor de realisatie van 34 duurzame bungalows.  Bureau Phi, verantwoordelijk voor de haalbaarheidsstudie, heeft de ontwerpuitgangspunten geformuleerd.

  Inbreiding 7 woningen stedelijke centrumlocatie

  Inbreiding 7 woningen stedelijke centrumlocatie

  Door een gedegen inbreidingvoorstel, binnen een bestaand stedelijke  winkellocatie, te ontwerpen waarbij een rustige leefomgeving gecreëerd wordt met een gezamenlijk binnenplein kunnen de stadsbewoners  “ontsnappen” aan de drukte van de stad. Door het behouden van de karakteristieke panden ,aan de Nieuwe Haagdijk en aan de Nijverheidssingel, wordt de eenheid in de omgeving bewaard. Het initiatiefplan, van Bureau Phi, voor de intensivering van het woongenot  in het centrum van Breda wordt door de bewoners met open armen ontvangen.