Recreatiebouw

Een bijzondere specialiteit van onze architecten en adviseurs zijn gebouwen voor recreatieve doeleinden of leisure. Denk hierbij aan sauna’s, campings, zwembaden (buiten- en binnenbaden) compleet met serieuze zandstranden.

Maatwerk in recreatiebouw

Ook hier beperkt onze expertise zich niet tot alleen Nederland en hebben we inmiddels een serieuze bouwaanvraag ingediend in Luxemburg. Het ontwikkelde concept zal ook toegepast gaan worden in Frankrijk en Duitsland. Zo kunt u bij ingenieurs- en architectenbureau Bureau Phi terecht voor maatwerk in bouwprojecten voor de recreatieve sector, zowel in Nederland als daarbuiten.

Vraag het onze architect

Wilt u meer weten over onze bouwprojecten in de recreatieve sector? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Raamsdonk, wij vertellen u graag meer.

Bekijk hier al onze recreatiebouw projecten

Nieuwbouw werkplaats Roggebotstaete te Dronten

Nieuwbouw werkplaats Roggebotstaete te Dronten

Op het landgoed Roggebotstaete te Dronten wordt een ecologische eigentijdse werkruimte gebouwd. Tevens zullen hier duurzame natuurproducten verwerkt en aangeboden worden.

Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

Renovatie en moderne uitbreiding bestaande hotel

Het plan in Helgoland (DE) bestaat uit het renoveren van het bestaande hotel en een moderne nieuwbouw vleugel die opgaat in de groene omgeving.

Uitbreiding camping Birkelt

Uitbreiding camping Birkelt

Uitbreiding standplaatsen en nieuwbouw zwembad

Onze expertise is gevraagd ten behoeve van een haalbaarheidsstudie voor de uitbreiding van het aantal standplaatsen van een camping en bijbehorende planontwikkeling. Bureau phi heeft een visie neergelegd voor de VacanSoleil campings 2015 in het buitenland. 

Haalbaarheidsonderzoek golfmuseum Maasduinen

Haalbaarheidsonderzoek golfmuseum Maasduinen

Voor het ontwikkelen van het golfmuseum in het nationale park De Maasduinen heeft Bureau Phi een haalbaarheidsonderzoek verricht met bijpassend ontwerpvoorstel. 

De minimalistische architectuur vormt zich naar de contouren van het landschap, in het groene dak bevinden zich de holes waardoor er een zee aan natuurlijk licht het museum binnendringt.

Nieuwbouw surfschool RCN de Schotsman 2.0

Nieuwbouw surfschool RCN de Schotsman 2.0

Het vakantiepark RCN de Schotsman wordt grondig gerenoveerd. Naast de nieuwe bungalows wordt ook de surfschool vernieuwd. Een moderne met hout beklede surfschool met een eigentijdse vormgeving zorgt voor een frisse uitstraling.

Nieuwbouw multifunctioneel gebouw RCN De Schotsman 2.0

Nieuwbouw multifunctioneel gebouw RCN De Schotsman 2.0

Aan de rand van het Veerse Meer waar het zand, strand en het kabbelende water als vanzelf een sfeer van genieten, ontspannen, en vakantie oproepen, ligt het gebouw als een mythologisch zeewezen te rusten aan de waterkant. Amorf, organisch van vorm, opgetrokken uit metalen die op natuurlijke wijze omhoog lijken te komen uit het zand. En toch is het een multifunctionele verzameling van doelmatige functies die gezamenlijk het centrum vormen van de vakantiebeleving ter plekke. Open en toegankelijk, versterken de uitnodigende entrees de duale beleving waar binnen en buiten als golven in het strand naadloos in elkaar vervloeien.

De schijngevel die uitloopt in een punt ‘wijst’ naar de kerktoren van het prachtige Veere. Overal is de nautische uitstraling in de warme, huiselijke materialen terug te vinden.

Vanaf de verdieping is het zwembad te betreden via de gebogen, gekromde trap, uitmondend in een verzorgde zandkleurige ruimte met een menselijke maat. De proporties van het zwembad, worden benadrukt door de ‘olifantspoten’ in het bad die, alle zwembadfuncties op een natuurlijke wijze ordenen. Waardoor meer een ‘wellness’ dan een ‘sportbad’ is gecreëerd.

Het grand café is een verbindend element tussen het terras en de multifunctionele hal. Een centrale plek van waaruit je alle ondersteunende functies kunt bereiken.

Het gasvrije gebouw bevat hoogstaande energiezuinige technieken en een State of the art waterbehandeling systeem. Een eigentijdse en tijdloze oplossing.

Combinatie van de volgende functies:  zwembad, multifunctionele bijeenkomst hal, speelplein, receptie, brasserie, cafe, kantoren, snackbar,  indoor speelbeleving, kerkdiensten en recreatie ruimte.

Nieuwbouw restaurant RCN Zeewolde

Nieuwbouw restaurant RCN Zeewolde

Brasserie 't wolderwijd

Het restaurant van RCN Vakantieparken Zeewolde is in de zomer van 2017 getroffen door een verwoestende brand. De vraag vanuit de opdrachtgever is om zo snel mogelijk het restaurant weer draaiend te krijgen. Bureau Phi heeft hier voor zorg gedragen,  binnen 3 maanden was een compleet nieuw ontwerp gemaakt en 11 maanden na de brand werd het nieuwe restaurant met groepswoning opgeleverd. De moderne nieuwbouw heeft een beach look passend bij stand en het water van het Wolderwijd.

Renovatie Service point RCN de Schotsman

Renovatie Service point RCN de Schotsman

Het vakantiepark RCN de Schotsman wordt de komende jaren grondig geüpgraded. Naast een nieuw centraal gebouw en 70 nieuwe bungalows wordt er ook een nieuw onderkomen voor de technische dienst gerealiseerd.

Het huidige gebouw wordt aan de voor en achterzijde uitgebreid en de bestaande loods wordt gerenoveerd, met aan de voorzijde ruimte voor het Service Point van het park. Hierin bevindt zich een winkel met campingartikelen en het kantoor van de technische dienst.

 

Interactief veiligheidseducatiecentrum Dongecentrale

Interactief veiligheidseducatiecentrum Dongecentrale

Dongecentrale

Bureau Phi heeft voor de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een schetsontwerp gemaakt voor een interactief veiligheidseducatiecentrum in de Dongecentrale in Geertruidenberg.

Projectmanagement RCN de Schotsman

Projectmanagement RCN de Schotsman

Projectmanagement infrastructuur

In samenwerking met Buro Infra verzorgt Bureau Phi het projectmanagement voor de infrastructurele werkzaamheden op het vakantiepark RCN de Schotsman. RCN vakantieparken voert een verduurzaming door van zijn parken. Na RCN Zeewolde, waar Bureau Phi ook het projectmanagement heeft verzorgt, wordt nu RCN de Schotsman aangepakt. Het park wordt gasloos gemaakt en er worden 56 nieuwe bungalows gebouwd.

Naast de nieuwe bungalows wordt er ook een nieuw centraal gebouw gerealiseerd. Al deze werkzaamheden vragen een compleet nieuwe infrastructuur met onder andere riolering, water, glasvezel en elektra midden- en laagspanning.

Projectmanagement bungalows RCN de Schotsman

Projectmanagement bungalows RCN de Schotsman

Bungalows RCN de Schotsman

RCN vakantieparken voert een verduurzaming door van zijn parken. Na RCN Zeewolde, waar Bureau Phi ook het projectmanagement heeft verzorgt, wordt nu RCN de Schotsman aangepakt. Het park wordt gasloos gemaakt en er worden 56 nieuwe bungalows gebouwd. Bureau Phi heeft er zorg voor gedragen dat de werkzaamheden in goede banen lopen en dat de planning gehaald wordt. Bureau Phi heeft een sturende rol gehad in het geheel.

Duurzame bungalow RCN Vakantieparken

Duurzame bungalow RCN Vakantieparken

Duurzame bungalow

RCN vakantieparken verduurzaamd zijn parken.
De nieuwe bungalows maken hier deel van uit.

Bureau Phi heeft een duurzame RCN bungalow ontwikkeld geschikt voor alle RCN parken.

De woonruimte bestaat uit één grote lichte open ruimte met hierin de keuken en het woongedeelte met een gezellige openhaard. De pergola en de grote schuifpui aan de achterzijde van de bungalow zorgen voor het echte binnen- en buitenleven.

De bungalow is gasvrij en volledig elektrisch. Het dak van de bungalow wordt vol gelegd met zonnepanelen om de vakantiewoning energieneutraal te maken. Daarnaast zijn de wanden en het dak voorzien van een hoge isolatiewaarde. Er is rekening gehouden met de zon oriëntatie en er wordt een natuurlijke gerealiseerd door de douglashouten pergola.

Haalbaarheidsstudie 34 duurzame bungalows

Haalbaarheidsstudie 34 duurzame bungalows

In de prachtige landelijke omgeving van Gelderland zijn vergevorderde plannen in ontwikkeling voor de realisatie van 34 duurzame bungalows.  Bureau Phi, verantwoordelijk voor de haalbaarheidsstudie, heeft de ontwerpuitgangspunten geformuleerd.

Bungalow Eysinga State

Bungalow Eysinga State

In Friesland op het prachtige landgoed Eysinga State heeft Bureau Phi het ontwerp verzorgt voor de vrijstaande recreatiewoning aan het water. Het ontwerp is overeenkomstig de huidige bebouwing om de samenhang op het landgoed te behouden.