Interieurbouw

Voor verschillende projecten hebben we naast het exterieur ook het interieur tot in detail uitgewerkt. Elk project vereist een eigen unieke afwerking. De voorstellen die wij maken lopen uiteen van ultra modern en strak tot traditioneel en ambachtelijk.

Maatwerk in interieurbouw projecten

Het realiseren van bouwprojecten met ruwe- en/of nieuw materialen is geen beperkende factor. De droom van de opdrachtgever waarmaken is voor ons de uitdaging. Wij schuwen het gebruik van nieuwe of bijzondere materialen niet. Ook houden wij bij de toepassing ervan graag rekening met de kwaliteit op de langere termijn.

Zo kunt u bij Bureau Phi rekenen op een duurzame maatwerk service voor al uw interieurbouw projecten.

Vraag het onze architect

Wilt u meer weten over onze projecten in de interieurbouw? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Breda, wij vertellen u graag meer.

Bekijk hier al onze interieurbouw projecten

Uitbreiding woonhuis te Den Bosch

Uitbreiding woonhuis te Den Bosch

Grondige renovatie van een woonhuis te Den Bosch met een moderne uitbreiding.

Revitalisatie advocatenkantoor te Breda

Revitalisatie advocatenkantoor te Breda

Revitalisatie monument

Een bestaand advocatenkantoor, dat is gevestigd in een monumentaal pand in Breda, heeft dringend behoefte aan een modernere uitstraling in het interieur. Onze adviseurs zijn gevraagd om voorstellen te doen zonder grote ingrepen te doen aan het pand. 

Optimalisatie woning Bloemendaal

Optimalisatie woning Bloemendaal

Verbouwing interieur

Voor deze woning hebben een optimalisatie voor het interieur voorgesteld. Door middel van kleine ingrepen is de woning weer bij de tijd gebracht. 

Interieur kindergezondheidscentrum

Interieur kindergezondheidscentrum

Kindergezondheidscentrum

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda tot kindergezondheidscentrum. In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd waaronder een bijzondere tandheelkundige zorg (BizKiTZ) en een fysiospecialist gespecialiseerd voor kinderen. Uitgangspunt voor de renovatie is om voor het exterieur een frisse, eigentijdse uitstraling te geven. Naast het exterieur is ook het interieur ontworpen door Bureau Phi. Bij het ontwerp is het kind als uitgangspunt genomen. Er is onder meer rekening gehouden met de hoogte van balie en zichtlijnen op ooghoogte van kinderen. 

Interieur timmerfabriek Overbeek Haaksbergen

Interieur timmerfabriek Overbeek Haaksbergen

Tijdloos interieur met elementen uit eigen hand

Het kantoorgedeelte van de timmerfabriek heeft door toepassing van bepaalde kleuren en materialen een modern en tijdloos interieur gekregen. Toch heeft het ervoor gezorgd dat het 'warm en knus' blijft. De toepassing van vooral aardetinten en hout hebben hieraan bijgedragen. Alle houten elementen, zoals de trap en kozijnen, komen uit de eigen timmerfabriek.

Interieur woonzorgcomplex Bos & Meerzicht

Interieur woonzorgcomplex Bos & Meerzicht

Praktisch interieur

De eis vanuit woonzorgvoorziening Bos & Meerzicht te Oudemirdum (Friesland) was om het interieur zo praktisch mogelijk te houden. Onze taak was te waken voor een te klinische uitstraling en de hygiëne. 

Interieur woonhuis Waalwijk

Interieur woonhuis Waalwijk

Modern interieur in kwaliteitswoning

Voor een kwalitieitswoning in Waalwijk hebben wij samen met het bouwkundige deel ook het interieur ontworpen. Het interieur staat te boek als tijdloos.

Interieur woning Amsterdam

Interieur woning Amsterdam

Modern interieur

Met een aantal simpele ingrepen hebben we een woning in Amsterdam naar wens van de opdrachtgever kunnen maken. Strakke lijnen, fijne materialen en juiste werking zorgen voor een tijdloos interieur. 

Interieur gemeentelijk monument Boxtel

Interieur gemeentelijk monument Boxtel

Bijzonder hoog afwerkingsniveau

Voor een gemeentelijk monument te Boxtel hebben we voor het interieur met verschillende elementen ontwerpen gemaakt met een bijzonder hoog afwerkingsniveau. Alle binnenwanden zijn met leem gestuct. In natte ruimtes zijn bepaalde wanden met tadelakt afgewerkt. Een groot voordeel van tadelakt is dat er geen voegen nodig zijn en dat de lak een bijzonder goede waterdichtheid heeft. Tevens is het een stootvaste afwerking.

Welkomsthal bedrijfsverzamelgebouw Eindhoven

Welkomsthal bedrijfsverzamelgebouw Eindhoven

Natuursteen en RVS bepalen de toon

Voor de entree van het bedrijfsverzamelbouw te Eindhoven hebben we de natuursteen van de buitengevel naar binnen door laten lopen. De vloer staat daarentegen in contrast door donker gepolijst hardsteen toe te passen. Afwerkingen zijn over de hele ruimte in RVS uitgevoerd. Dit maakt het geheel tijdloos.

Interieur Landgoed Ter Wal

Interieur Landgoed Ter Wal

Klassiek interieur

Het interieur van de woonzorgvoorziening op het Landgoed Ter Wal te Lepelstraat heeft een klassieke uitstraling. Diverse op maat gemaakte meubels geven het interieur de klasse die het verdient. 

Interieur kantoor Oosterhout

Interieur kantoor Oosterhout

Soms moet je net een stapje verder gaan

Dit interieur is een parel van creativiteit. De rechte wanden zijn op één hand te tellen en de afwerkingen lijken soms zo een oscar-waardig filmdecor! Onze Opdrachtgever heeft een bijzondere inbreng gehad in het project en hebben we bijgestaan de juiste keuzen te maken in materialen en afwerkingen. 

Interieur kantoor hooischuur Raalte

Interieur kantoor hooischuur Raalte

Kantoorruimte gerealiseerd in klassieke hooischuur

De binnenafwerking en constructie is van eikenhout opgetrokken. Door het open karakter is het alsof de tuin doorloopt in het interieur. Je waant je in het buitengebied. 

Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

Op het landgoed Kruisheide, voormalig eigendom van de Brenninkmeijers, staat het voormalig Koetshuis. Dit rijksmonument wordt gerenoveerd en getransformeerd in twee luxe woningen. Er is een nieuwe indeling gemaakt naar de wensen van de bewoners met behoud van de karakteristieke elementen van het gebouw. Ter plaatse van de voormalige entree luifel komt een moderne serre die contrasteert met de traditionele bouwwijze. 

Nieuwbouw multifunctioneel gebouw RCN De Schotsman 2.0

Nieuwbouw multifunctioneel gebouw RCN De Schotsman 2.0

Aan de rand van het Veerse Meer waar het zand, strand en het kabbelende water als vanzelf een sfeer van genieten, ontspannen, en vakantie oproepen, ligt het gebouw als een mythologisch zeewezen te rusten aan de waterkant. Amorf, organisch van vorm, opgetrokken uit metalen die op natuurlijke wijze omhoog lijken te komen uit het zand. En toch is het een multifunctionele verzameling van doelmatige functies die gezamenlijk het centrum vormen van de vakantiebeleving ter plekke. Open en toegankelijk, versterken de uitnodigende entrees de duale beleving waar binnen en buiten als golven in het strand naadloos in elkaar vervloeien.

De schijngevel die uitloopt in een punt ‘wijst’ naar de kerktoren van het prachtige Veere. Overal is de nautische uitstraling in de warme, huiselijke materialen terug te vinden.

Vanaf de verdieping is het zwembad te betreden via de gebogen, gekromde trap, uitmondend in een verzorgde zandkleurige ruimte met een menselijke maat. De proporties van het zwembad, worden benadrukt door de ‘olifantspoten’ in het bad die, alle zwembadfuncties op een natuurlijke wijze ordenen. Waardoor meer een ‘wellness’ dan een ‘sportbad’ is gecreëerd.

Het grand café is een verbindend element tussen het terras en de multifunctionele hal. Een centrale plek van waaruit je alle ondersteunende functies kunt bereiken.

Het gasvrije gebouw bevat hoogstaande energiezuinige technieken en een State of the art waterbehandeling systeem. Een eigentijdse en tijdloze oplossing.

Combinatie van de volgende functies:  zwembad, multifunctionele bijeenkomst hal, speelplein, receptie, brasserie, cafe, kantoren, snackbar,  indoor speelbeleving, kerkdiensten en recreatie ruimte.

Uitbreiding Woonzorg Huys ter Swaach

Uitbreiding Woonzorg Huys ter Swaach

Renovatie Rijksmonument gebouw 1914

Na de renovatie van het exterieur wordt nu ook het interieur gerenoveerd. In het rijksmonument gebouw 1914 worden 10 kamers gerealiseerd ter uitbreiding van Huys ter Swaach. Huys ter Swaach beschikt nu over 26 fraaie appartementen.

Huys ter Swaach is een particuliere woon- en zorgvoorziening in Beetsterzwaag. Het Huys biedt plaats aan mensen met uiteenlopende ziektebeelden. Huys ter Swaagh is in 2012 opgeleverd door Bureau Phi.

Projectmanagement bungalows RCN de Schotsman

Projectmanagement bungalows RCN de Schotsman

Bungalows RCN de Schotsman

RCN vakantieparken voert een verduurzaming door van zijn parken. Na RCN Zeewolde, waar Bureau Phi ook het projectmanagement heeft verzorgt, wordt nu RCN de Schotsman aangepakt. Het park wordt gasloos gemaakt en er worden 56 nieuwe bungalows gebouwd. Bureau Phi heeft er zorg voor gedragen dat de werkzaamheden in goede banen lopen en dat de planning gehaald wordt. Bureau Phi heeft een sturende rol gehad in het geheel.