Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is continu in verandering door nieuwe ontwikkelingen en ideologieën. Onze zorgarchitectuur draagt bij aan inrichting van die zorgvraag. Met name de particuliere zorgvraag voor dementerende en somatische patiënten staan in de belangstelling.

Gespecialiseerd in gezondheidszorg projecten

Architecten- en ingenieursbureau Bureau Phi heeft zich gespecialiseerd in (ver)bouwprojecten voor de gezondheidszorg en biedt een ruime ervaring met maatwerk bouwoplossingen. Verschillende van onze projecten zijn de afgelopen jaren ingediend voor de Hedy d’Anconaprijs voor Excellente Zorgarchitectuur. Inmiddels zijn ook diverse projecten gepubliceerd.

Zo kunt u bij Bureau Phi terecht voor het realiseren van bouwprojecten die voldoen aan de specifieke eisen die vaak vereist is in de zorg.

Vraag het onze architect

Wilt u meer weten over onze projecten in de gezondheidszorg? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Raamsdonk, wij vertellen u graag meer.

Bekijk hier al onze gezondheidszorg projecten

Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Op het landgoed in Sint Nicolaasga te Friesland wordt het Rijksmonument Wilhelminaoord gerestaureerd en gerenoveerd.

Woonzorg Rittenborgh te Middelburg

Woonzorg Rittenborgh te Middelburg

Nieuwbouw woonzorgcomplex met 18 appartementen

Het nieuwe Woonzorg Complex Rittenborgh zal gerealiseerd worden in het historische park en buitenplaats Toorenvliedt. De gemeente heeft samen met de Stichting Bunkerbehoud en omwonenden het park, deels met Europese subsidie, opgeknapt en in oude glorie hersteld. De bunkers zijn waar mogelijk gerenoveerd.  Het Park Toorenvliedt heeft nu de status Gemeentelijk Monument. Het 18 appartementen grote ontwerp van de woonzorg is een bescheiden invulling die rekening houdt met, en is een aanvulling op, het bestaande karakteristieke Huize Toorenvliedt uit 1754.

Zorghotel de Lemster-Post

Zorghotel de Lemster-Post

Herbestemming, uitbreiding en optimalisatie voormalig postkantoor

In het centrum gelegen voormalig postkantoor zal verbouwd worden tot een woonzorg voor 16 bewoners. Naast de appartementen zijn er twee woonkamers en een professionele keuken. Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

Haalbaarheidsonderzoek woonzorg Soest

Haalbaarheidsonderzoek woonzorg Soest

Woonzorg voor dementerenden

Bureau Phi heeft voor de woonzorg in Soest een haalbaarheidsonderzoek verricht naar de mogelijkheden. De woonzorg biedt plaats aan 27 appartementen voor dementerenden. De bewoners kunnen gebruik maken van de drie gemeenschappelijke huiskamers en van de grote gemeenschappelijke binnentuin.

 

 

Herbestemming woonboerderij Schotervest

Herbestemming woonboerderij Schotervest

Haalbaarheidsstudie woonzorg

De bestaande woonboerderij zal een multifunctionele functie krijgen in 2014. Bureau Phi voert een haalbaarheidsstudie uit naar diverse multifunctionele functies.

Woonzorg Rembrandstraat Bergen op Zoom

Woonzorg Rembrandstraat Bergen op Zoom

Herbestemming monument tot woonzorg

Een bestaand karakteristiek gemeentelijke monument zal gerenoveerd worden tot een volwaardige woonzorgvoorziening. 

Woonzorg Landgoed Ter Wal

Woonzorg Landgoed Ter Wal

24 zorgappartementen

Het realiseren van een landgoed vraagt een lange adem. Naast het maken van een landschappelijk inrichtingsplan is het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan aangepast aan de eisen en wensen die horen bij het ontwikkelen van een landgoed. Bij deze ontwikkeling is rekening gehouden met rijks, provinciale en gemeentelijke richtlijnen. Door overtuigende rapportages is de realisatie mogelijk geworden. 

Woonzorg Huys ter Swaach

Woonzorg Huys ter Swaach

Nieuwbouw woonzorgcomplex met 16 appartementen

Op het landgoed van Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag, is pal naast het rijksmonument op de plaats van het huidige zusterhuis een klassiek nieuwbouwpand voor ouderen gerealiseerd. Het 16 appartementen tellende pand is 3 bouwlagen hoog.

Woonzorg Bos & Meerzicht

Woonzorg Bos & Meerzicht

Nieuwbouw vleugel woonzorgcomplex

Het bestaande woonzorg complex te Oudemirdum is in 2008 uitgebreid met een nieuwe vleugel. De nieuwbouw bestaat uit 15 appartementen, een professionele keuken en een woonkamer. Deze laatste is het verbindende element tussen de nieuw- en bestaande bouw.

Herbestemming en restauratie Villa Den Ooiman

Herbestemming en restauratie Villa Den Ooiman

Advieswerkzaamheden tbv restauratie en brandveiligheid woonzorg

Het bestaande monumentale pand Villa Den Ooiman is geschikt gemaakt voor een Zorghotel met 11 hotelappartementen, woonkamer en keuken.

Uitbreiding woonzorgvoorziening Ter Wal

Uitbreiding woonzorgvoorziening Ter Wal

Woonzorgvoorziening Ter Wal wordt uitgebreid met vier ruime kamers en een gezamenlijke woonkamer. De uitbreiding borduurt verder op de klassieke stijl van het hoofdgebouw. 

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

Kindergezondheidscentrum

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda tot kindergezondheidscentrum. In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd waaronder bijzondere tandheelkundige zorg (BizKiTZ) en een fysiospecialist gespecialiseerd voor kinderen. Uitgangspunt voor de renovatie is om het exterieur een frisse, eigentijdse uitstraling te geven. Naast het exterieur is ook het interieur ontworpen door Bureau Phi. Bij het ontwerp is het kind als uitgangspunt genomen. Er is onder meer rekening gehouden met de hoogte van de balie en zichtlijnen op ooghoogte van kinderen. 

Uitbreiding Woonzorg Huys ter Swaach

Uitbreiding Woonzorg Huys ter Swaach

Renovatie Rijksmonument gebouw 1914

Na de renovatie van het exterieur wordt nu ook het interieur gerenoveerd. In het rijksmonument gebouw 1914 worden 10 kamers gerealiseerd ter uitbreiding van Huys ter Swaach. Huys ter Swaach beschikt nu over 26 fraaie appartementen.

Huys ter Swaach is een particuliere woon- en zorgvoorziening in Beetsterzwaag. Het Huys biedt plaats aan mensen met uiteenlopende ziektebeelden. Huys ter Swaagh is in 2012 opgeleverd door Bureau Phi.

Uitbreiding woonzorgcentrum Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Uitbreiding woonzorgcentrum Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Het landgoed Wilhelminaoord is gelegen in de zuidoostelijke hoek van Sint-Nicolaasga. Het perceel is een voormalig vlak weiland en heeft strakke rechte grenzen. Midden op het perceel bevindt zich het rijksmonument Wilhelminaoord. 

Bureau Phi heeft in 2017 het rijksmonument Wilhelminaoord gerestaureerd en gerenoveerd.

Door de toenemende vraag uit de markt voor kleinschalige huisvesting van ouderen heeft de Burerau Phi in opdracht van ThúsFiele B.V. een plan ontwikkeld om de woonzorg op het landgoed uit te breiden. De nieuwbouw uitbreiding bestaat uit 16 kamers.

Haalbaarheidsstudie woonzorgcentrum Deventer

Haalbaarheidsstudie woonzorgcentrum Deventer

Zorgvuldige invulling op het landgoed in de omgeving van Deventer. Een duurzame energieneutrale inpassing gesitueerd op een voornaam ecologisch landschap. Naar afronding van de haalbaarheidsstudie is gestart met de engineering van de woonzorg met 20 zelfstandige appartementen.

Alle verblijven hebben royaal uitzicht en een prachtige buitenruimte. Ter ondersteuning is een gezamenlijke woonkamer met een professionele keuken voorzien.