Utiliteitsbouw

In de loop der jaren hebben wij ons herkenbaar geprofileerd in de markt van de zakelijke huisvesting. Onze utilitaire projecten bestaan bijvoorbeeld uit distributiecentra, magazijnen, kantoren, scholen en winkels. Verdeeld over heel Nederland kunnen wij u diverse gerealiseerde projecten laten zien. Alle projecten hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Bouwoplossingen voor een efficiëntere bedrijfsvoering

Onderdeel van een goed ontwerp is de logistieke onderbouwing. De logistiek is een interessant maar ook noodzakelijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Gebruikmakend van de expertise van Bureau Phi kunnen we zoeken naar de meest optimale oplossing. Het oplossen van inefficiëntie en het inzichtelijk maken van de logistieke processen(analyse), kunnen bijdragen tot een beter bedrijfsmanagement. En daar plukt u de vruchten van.

Vraag het onze architect

Wilt u meer weten over onze projecten in de utiliteitsbouw? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Raamsdonk, wij vertellen u graag meer.

Bekijk hier al onze Utiliteitsbouw projecten

Revitalisatie Noordkaap te Eindhoven

Revitalisatie Noordkaap te Eindhoven

Haalbaarheidsonderzoek naar de revitalisatie van het kantoorgebouw Noordkaap te Eindhoven.

Haalbaarheidsonderzoek naar de revitalisatie van het kantoorgebouw Noordkaap te Eindhoven.

Nieuwbouw werkplaats Roggebotstaete te Dronten

Nieuwbouw werkplaats Roggebotstaete te Dronten

Op het landgoed Roggebotstaete te Dronten wordt een ecologische eigentijdse werkruimte gebouwd. Tevens zullen hier duurzame natuurproducten verwerkt en aangeboden worden.

Uitbreiding advocatenkantoor Breda

Uitbreiding advocatenkantoor Breda

Uitbreiding monument

Haalbaarheidsstudie naar de optimalisatie en uitbreiding van een bestaand advocatenkantoor in het centrum van Breda. De mogelijke uitbreiding in twee lagen zal plaatsvinden gedeeltelijk naast en achter het huidige monumentale pand.

Uitbreiding kantoor Bisschopshoeve Eindhoven

Uitbreiding kantoor Bisschopshoeve Eindhoven

Uitbreiding met hightech vrijdragende constructie

Het bestaande in 2001 gerealiseerde markante kantoorcomplex zal uitgebreid worden met een showroom die zichtbaar zal zijn vanaf de Kennedy Laan te Eindhoven.

Nieuwbouw kantoorpand Made

Nieuwbouw kantoorpand Made

Nieuwbouw tweelaags kantoorpand met kelder

Het project betreft de nieuwbouw van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van 620m2 BVO verdeeld over 2 bouwlagen en een kelder.

Nieuwbouw productiehal met kantoor Oosterhout

Nieuwbouw productiehal met kantoor Oosterhout

Productiehal, warehouse en kantoor ten behoeve van chemische industrie

Bedrijfshal met kantoor. De bedrijfshal van 5.500 m2 is geschikt voor zowel brede als smalle gangen opslagsystemen. De vloer van de bedrijfshal maakt het mogelijk op diverse plaatsen verdiepingsvloeren toe te passen.

Nieuwbouw distributiecentrum Heieinde Tilburg

Nieuwbouw distributiecentrum Heieinde Tilburg

Schetsontwerp

Het schetsontwerp betreft een distributiecentrum van c.a. 12.000m2 met een inwendige hoogte van 10.6 m1, met V.A.L.-ruimte op de verdieping en kantoren. Het gebouw wordt voorzien van een sprinklerinstallatie. Hierdoor hoeft het warehouse niet te worden gecompartimenteerd.

Gevelrevitalisatie Eindhoven

Gevelrevitalisatie Eindhoven

Face-lift van een bestaand kantoorpand

De gevel van een bestaand kantoorpand diende ten behoeven van nieuwe huurders gerevitaliseerd te worden. 

Interne uitbreiding laboratorium met kantoor Made

Interne uitbreiding laboratorium met kantoor Made

Inbreiding over twee etages en inpassing liftinstallatie

Interne verbouwing/uitbreiding laboratorium met kantoor in een bestaand bedrijfspand in de food-industrie.

Kantoor hooischuur Raalte

Kantoor hooischuur Raalte

Kantoorruimte gerealiseerd in klassieke hooischuur

De wens van de Opdrachtgever was destijds om een functioneel kantoor in een landelijke omgeving in te passen. In het culturele landschap Salland was een klassieke hooischuur de meest voor de hand liggende keuze.

Nieuwbouw timmerfabriek met kantoor Haaksbergen

Nieuwbouw timmerfabriek met kantoor Haaksbergen

Nieuwbouw timmerfabriek met gecertificeerde spuitinrichting

Markant gelegen aan een A1 locatie in Haaksbergen. Ontwerp: Rechte karakteristieke bouwdoos met geïntegreerd kantoor en showroom in twee lagen.

Bedrijfsgebouw Rijsbergen

Bedrijfsgebouw Rijsbergen

Nieuwbouw en uitbreiding Productiehal, opslag en kantoor

De interne uitbreiding d.m.v. toegevoegde verdiepingsvloer in het halgedeelte is gerealiseerd in 2007. Op dit moment vindt een haalbaarheidsonderzoek plaats om te bepalen hoe de externe uitbreiding gerealiseerd dient te worden.

Uitbreiding bedrijfsgebouw Heerlen

Uitbreiding bedrijfsgebouw Heerlen

Haalbaarheidsstudie naar de optimalisatie van het bedrijfsproces

De bestaande bedrijfshal met kantoor zal uitgebreid worden met 20.000 m2 vloeroppervlakte in twee bouwlagen. 

Renovatie Service point RCN de Schotsman

Renovatie Service point RCN de Schotsman

Het vakantiepark RCN de Schotsman wordt de komende jaren grondig geüpgraded. Naast een nieuw centraal gebouw en 70 nieuwe bungalows wordt er ook een nieuw onderkomen voor de technische dienst gerealiseerd.

Het huidige gebouw wordt aan de voor en achterzijde uitgebreid en de bestaande loods wordt gerenoveerd, met aan de voorzijde ruimte voor het Service Point van het park. Hierin bevindt zich een winkel met campingartikelen en het kantoor van de technische dienst.

 

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

Kindergezondheidscentrum

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda tot kindergezondheidscentrum. In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd waaronder bijzondere tandheelkundige zorg (BizKiTZ) en een fysiospecialist gespecialiseerd voor kinderen. Uitgangspunt voor de renovatie is om het exterieur een frisse, eigentijdse uitstraling te geven. Naast het exterieur is ook het interieur ontworpen door Bureau Phi. Bij het ontwerp is het kind als uitgangspunt genomen. Er is onder meer rekening gehouden met de hoogte van de balie en zichtlijnen op ooghoogte van kinderen. 

Herbestemmen karakteristieke boerderij Dongen

Herbestemmen karakteristieke boerderij Dongen

Saksisch Hallenhuis

Daniëlshoeve, één spectaculair verbouwde boerderij, van het type Saksisch Hallenhuis, gelegen op een groen domein van meer dan 1 hectare groot.

Binnen de gegeven kaders zijn kantoorruimte gecreërd met een prettige werksfeer. 

Bureau Phi verzorgt daarnaast een haalbaarheidsstudie naar het uitbreiden van de bestaande boerderij en het plaatsen van een Vlaamse schuur.

Projectmanagement RCN de Schotsman

Projectmanagement RCN de Schotsman

Projectmanagement infrastructuur

In samenwerking met Buro Infra verzorgt Bureau Phi het projectmanagement voor de infrastructurele werkzaamheden op het vakantiepark RCN de Schotsman. RCN vakantieparken voert een verduurzaming door van zijn parken. Na RCN Zeewolde, waar Bureau Phi ook het projectmanagement heeft verzorgt, wordt nu RCN de Schotsman aangepakt. Het park wordt gasloos gemaakt en er worden 56 nieuwe bungalows gebouwd.

Naast de nieuwe bungalows wordt er ook een nieuw centraal gebouw gerealiseerd. Al deze werkzaamheden vragen een compleet nieuwe infrastructuur met onder andere riolering, water, glasvezel en elektra midden- en laagspanning.

Revitalisatie bestaand kantoorpand te Breda

Revitalisatie bestaand kantoorpand te Breda

Bureau Phi verzorgde een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden voor de revitalisatie en uitbreiding van een gedateerd bestaand kantoorpand.  De vraag werd  aan Bureau Phi gesteld om binnen de gegeven kaders een omgeving te creëren waar een prettige werksfeer mogelijk is.

Het bestaande pand wordt aan de voor- en achterzijde voorzien van een royale uitbouw. De daglichttoetreding wordt behoorlijk uitgebreid en het pand wordt verduurzaamd.

Interne verbouwing kantoorpand te Breda

Interne verbouwing kantoorpand te Breda

In het huidige kantoorpand, wat voorheen diende als Klooster voor de zusters, vindt een grondige interne verbouwing plaats. De huidige kantoorindeling maakt plaats voor een klassieke renovatie middels veel details, met het oog op geluiddichtingen. Op deze manier wordt een kantoorindeling met een fijne werksfeer gerealiseerd. De nieuwe indeling met zijn klassieke sfeer doet eer aan het rijksmonument.