Research en innovatie

Stilstand is achteruitgang. Daarom proberen wij als ingenieursbureau altijd bij te blijven met ontwikkelingen, maar soms gaat dat net niet snel genoeg. Onze ingenieurs hebben de academische kennis in huis om zelf ideeën te ontwikkelen en antwoorden te krijgen die niet voorhanden zijn. Wanneer een antwoord niet theoretisch kan worden aangetoond dan gaan we me de juiste partners praktijkproeven doen.

Innovatieve architectuur voor een betere leefomgeving

Met name architecten zijn vernieuwers en initiators die willen bijdragen aan een mooiere en betere leefomgeving. Onderzoek naar mensvriendelijke materialen, energetisch management (gebruik van de energie in de omgeving), bouwtechnieken (o.a. Maskerade i,s,w, met M van der Breggen), alternatieve energie, groene binnen- en buitenbekledingen. Al deze onderzoeken leveren een bijdrage aan een duurzamere wereld.

Verschillende onderzoeken die actueel zijn:

  • Onderzoek naar warmteverlies door het beperkt isoleren van een industrievloer. Wat zijn de kosten en baten van het isoleren van een industrievloer? Vanaf welk punt gaat de ondergrond fungeren als buffer en is het warmteverlies nihil? Vragen die voor ons onbeantwoord zijn gebleven maar in overleg met een opdrachtgever getest kunnen worden door op verschillende dieptes, verspreid over een vast raster, temperatuursensoren te plaatsen en te monitoren.
  • Helofytenfilter of moerasfilter horizontaal of verticaal? De toepassing is veelvuldig bewezen. Het is een prima goedwerkend filtersysteem. De basis voor dit systeem is de beplanting (helofyten). Deze nemen in de vijver een groot oppervlak in beslag. Wij denken dat dit ook anders kan. In samenwerking met Green Art Solution is een proefopstelling gemaakt met als bijzonderheid een compacte verticale opstelling. De eerste resultaten worden binnenkort vrijgegeven.
  • Duurzaam, duuzamer, duurzaamst. We kennen allemaal de theoretische kaders van een zonnecel maar wat zijn nu de échte waardes? Om te kunnen adviseren moet je er zelf mee werken. Wij hebben een testopstelling geplaatst die ons meer inzicht geeft over de waardes die een leverancier ons opgeeft en die de zon ons geeft.

Zo richten de ingenieurs en architecten van Bureau Phi zich continu op mogelijkheden om architectuur naar een nog hoger niveau te tillen. De architectuur van de toekomst is soms dichterbij dan u denkt.

Vraag het onze ingenieur

Wilt u meer weten over onze research en innovatie onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met ons ingenieursbureau in Raamsdonk | Breda, wij vertellen u graag meer.