Monumentenbouw

Een groot deel van onze projectportefeuille bestaat uit het renoveren en restaureren van monumenten. Actueel zijn de herbestemming- en herontwikkelingsonderzoeken die wij uitvoeren. Met het oog op het verleden kijken wij naar uiteenlopende mogelijkheden voor de toekomst.

Begrip van vakmanschap

We hebben onze strepen al verdiend door onze werkzaamheden aan oude postkantoren, verlaten schuren, woningen en verschillende industriële bouwwerken. Kennis van oude ambachten en bouwstijlen zijn hierin cruciaal gebleken. U kunt erop rekenen dat Bureau Phi naar het hoogst haalbare zal streven binnen alle opgelegde kaders.  

Vraag het onze architect

Wilt u meer weten over onze monumentale bouwprojecten? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Raamsdonk, wij vertellen u graag meer.

Bekijk hier al onze monumentenbouw projecten

Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Op het landgoed in Sint Nicolaasga te Friesland wordt het Rijksmonument Wilhelminaoord gerestaureerd en gerenoveerd.

Renovatie gemeentelijk monument Boxtel

Renovatie gemeentelijk monument Boxtel

Renoveren van een bestaande boerderij naar huidige woonnormen

Een bestaande boerderij, gemeentelijk monument, op voor renovatie. De gehele woning hebben we gerenoveerd naar de huidige woonnormen.

Restauratie boerderij Raalte

Restauratie boerderij Raalte

Renovatie en restauratie van een woonboerderij

In Raalte hebben we een bestaande woonboerderij gerenoveerd en gerestaureerd. 

Renovatie monument Sophias Burg

Renovatie monument Sophias Burg

Haalbaarheidsstudie voor renovatie en restauratie van monument

Ten behoeve van het renoveren en verbeteren van het monument Sophia's Burg te Vught hebben wij een haalbaarheidsonderzoek gedaan met een bijpassend ontwerpvoorstel. 

Zorghotel de Lemster-Post

Zorghotel de Lemster-Post

Herbestemming, uitbreiding en optimalisatie voormalig postkantoor

In het centrum gelegen voormalig postkantoor zal verbouwd worden tot een woonzorg voor 16 bewoners. Naast de appartementen zijn er twee woonkamers en een professionele keuken. Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

Herbestemming woonboerderij Schotervest

Herbestemming woonboerderij Schotervest

Haalbaarheidsstudie woonzorg

De bestaande woonboerderij zal een multifunctionele functie krijgen in 2014. Bureau Phi voert een haalbaarheidsstudie uit naar diverse multifunctionele functies.

Woonzorg Rembrandstraat Bergen op Zoom

Woonzorg Rembrandstraat Bergen op Zoom

Herbestemming monument tot woonzorg

Een bestaand karakteristiek gemeentelijke monument zal gerenoveerd worden tot een volwaardige woonzorgvoorziening. 

Herbestemming en restauratie Villa Den Ooiman

Herbestemming en restauratie Villa Den Ooiman

Advieswerkzaamheden tbv restauratie en brandveiligheid woonzorg

Het bestaande monumentale pand Villa Den Ooiman is geschikt gemaakt voor een Zorghotel met 11 hotelappartementen, woonkamer en keuken.

Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

Op het landgoed Kruisheide, voormalig eigendom van de Brenninkmeijers, staat het voormalig Koetshuis. Dit rijksmonument wordt gerenoveerd en getransformeerd in twee luxe woningen. Er is een nieuwe indeling gemaakt naar de wensen van de bewoners met behoud van de karakteristieke elementen van het gebouw. Ter plaatse van de voormalige entree luifel komt een moderne serre die contrasteert met de traditionele bouwwijze. 

Uitbreiding Woonzorg Huys ter Swaach

Uitbreiding Woonzorg Huys ter Swaach

Renovatie Rijksmonument gebouw 1914

Na de renovatie van het exterieur wordt nu ook het interieur gerenoveerd. In het rijksmonument gebouw 1914 worden 10 kamers gerealiseerd ter uitbreiding van Huys ter Swaach. Huys ter Swaach beschikt nu over 26 fraaie appartementen.

Huys ter Swaach is een particuliere woon- en zorgvoorziening in Beetsterzwaag. Het Huys biedt plaats aan mensen met uiteenlopende ziektebeelden. Huys ter Swaagh is in 2012 opgeleverd door Bureau Phi.

Herbestemmen karakteristieke boerderij Dongen

Herbestemmen karakteristieke boerderij Dongen

Saksisch Hallenhuis

Daniëlshoeve, één spectaculair verbouwde boerderij, van het type Saksisch Hallenhuis, gelegen op een groen domein van meer dan 1 hectare groot.

Binnen de gegeven kaders zijn kantoorruimte gecreërd met een prettige werksfeer. 

Bureau Phi verzorgt daarnaast een haalbaarheidsstudie naar het uitbreiden van de bestaande boerderij en het plaatsen van een Vlaamse schuur.

Interne verbouwing kantoorpand te Breda

Interne verbouwing kantoorpand te Breda

In het huidige kantoorpand, wat voorheen diende als Klooster voor de zusters, vindt een grondige interne verbouwing plaats. De huidige kantoorindeling maakt plaats voor een klassieke renovatie middels veel details, met het oog op geluiddichtingen. Op deze manier wordt een kantoorindeling met een fijne werksfeer gerealiseerd. De nieuwe indeling met zijn klassieke sfeer doet eer aan het rijksmonument.