Inbreiding 7 woningen stedelijke centrumlocatie

Door een gedegen inbreidingvoorstel, binnen een bestaand stedelijke  winkellocatie, te ontwerpen waarbij een rustige leefomgeving gecreëerd wordt met een gezamenlijk binnenplein kunnen de stadsbewoners  “ontsnappen” aan de drukte van de stad. Door het behouden van de karakteristieke panden ,aan de Nieuwe Haagdijk en aan de Nijverheidssingel, wordt de eenheid in de omgeving bewaard. Het initiatiefplan, van Bureau Phi, voor de intensivering van het woongenot  in het centrum van Breda wordt door de bewoners met open armen ontvangen.

Project details

Typologie
Nieuwbouw, Herbestemming, Stedenbouw, Haalbaarheidsonderzoek
Locatie
Breda
Jaar
2022

Soortgelijke projecten

 • Nieuwbouw 18 woningen Berlicum

  Nieuwbouw 18 woningen Berlicum

  Realisatie van grondgebonden woningen

  Voor een woningbouwvereniging zijn wij als architectenbureau uitgenodigd voor de realisatie van 18 grondgebonden houtskeletbouwwoningen in Berlicum. 

  Nieuwbouw kwaliteitswoning Waalwijk

  Nieuwbouw kwaliteitswoning Waalwijk

  Nieuwbouw woning met klassieke uitstraling

  De bestaande woning is geheel gesloopt om plaats te maken voor een kwaliteitswoning die voldoet aan de eisen van deze tijd.

  Haalbaarheidsstudie Gasstraat Venray

  Haalbaarheidsstudie Gasstraat Venray

  In combinatie met B-Invented heeft Bureau Phi de ontwikkeling aan de Gasstraat naar een hoger niveau gebracht. De inbreiding voorziet in 7 woningen en 36 appartementen. Het parkeren (46) half onder de grond. 

 • Haalbaarheidsstudie 34 duurzame bungalows

  Haalbaarheidsstudie 34 duurzame bungalows

  In de prachtige landelijke omgeving van Gelderland zijn vergevorderde plannen in ontwikkeling voor de realisatie van 34 duurzame bungalows.  Bureau Phi, verantwoordelijk voor de haalbaarheidsstudie, heeft de ontwerpuitgangspunten geformuleerd.