Hotelbouw

Bij de bouw of renovatie van een hotel zijn de economische belangen net zo belangrijk als de architectonische. Wij proberen bij onze projecten de Total Cost of Ownership te drukken zonder het ontwerp geweld aan te doen. Zo streven we ernaar een positieve impact te hebben op de gebruikersbeleving.

Hotelbouw op (inter)nationaal niveau

De ervaring met Hotelbouw komt met name uit Nederland. De laatste jaren is er een opmerkelijke verschuiving naar het buitenland. Met name Duitsland staat op de kaart. Ook zijn afgelopen jaren diverse haarbaarheidsstudies verricht waarvan enkele hebben geleid tot realisatie.

In Duitsland ligt het accent op karakteristieke pareltjes op unieke locaties. Inmiddels hebben we dan ook een gedegen ervaring in het optimaliseren van het verdienmodel voor deze tak van sport.

Vraag het onze architect

Wilt u meer weten over onze projecten in de hotelbouw? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Raamsdonk, wij vertellen u graag meer.

Bekijk hier al onze Hotelbouw projecten

Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

Renovatie en moderne uitbreiding bestaande hotel

Het plan in Helgoland (DE) bestaat uit het renoveren van het bestaande hotel en een moderne nieuwbouw vleugel dat opgaat in de groene omgeving.

Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

Moderne uitbreiding van een bestaand hotel

Het project omvat een eigentijdse uitbreiding van het bestaande hotel.

Uitbreiding Hotel Steigerhaus Grafenhain

Uitbreiding Hotel Steigerhaus Grafenhain

Duurzaam en ecologische bebouwingsmogelijkheden

Bureau Phi verrischt een studie naar duurzame en ecologische bebouwingsmogelijkheden om 40 extra hotelkamers toe te voegen aan het bestaande Erlebnisgaststatte. Steigerhaus Grafenhain is gelegen midden in het bosrijke Thuringerwald in de buurt van het stadje Gotha. Het is een historisch beladen plek.

Uitbreiding Hotel Mastbos

Uitbreiding Hotel Mastbos

Op aanvraag van de omwonenden heeft Bureau Phi ter ondersteuning van de lopende discussies een studie gedaan naar de mogelijkheden voor de uitbreiding van Hotel Mastbos. Dit heeft geresulteerd in een schetsontwerp waarbij m.n. de bestaande bouw en de omgeving gerespecteerd wordt. 

Park Hotel stadtkyll (DE)

Park Hotel stadtkyll (DE)

Renovatie en uitbreiding van bestaand hotel

Het uit de jaren 90 daterende hotel te Stadtkyll zal in 2012 gerenoveerd en uitgebreid worden. De 94 ruime kamers zullen opnieuw gedecoreerd worden. Het Voorlopig Ontwerp is goedgekeurd in 2012. De bouwaanvraag zal eind 2014 ingediend worden. De realisatie zal starten in de zomer 2015.