Hotelbouw

Bij de bouw of renovatie van een hotel zijn de economische belangen net zo belangrijk als de architectonische. Wij proberen bij onze projecten de Total Cost of Ownership te drukken zonder het ontwerp geweld aan te doen. Zo streven we ernaar een positieve impact te hebben op de gebruikersbeleving.

Hotelbouw op (inter)nationaal niveau

De ervaring met Hotelbouw komt met name uit Nederland. De laatste jaren is er een opmerkelijke verschuiving naar het buitenland. Met name Duitsland staat op de kaart. Ook zijn afgelopen jaren diverse haalbaarheidsstudies verricht waarvan enkele hebben geleid tot realisatie.

In Duitsland ligt het accent op karakteristieke pareltjes op unieke locaties. Inmiddels hebben we dan ook een gedegen ervaring in het optimaliseren van het verdienmodel voor deze tak van sport.

Vraag het onze architect

Wilt u meer weten over onze projecten in de hotelbouw? Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau in Raamsdonk, wij vertellen u graag meer.

Bekijk hier al onze Hotelbouw projecten

Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

Op het landgoed in Sint Nicolaasga te Friesland wordt het Rijksmonument Wilhelminaoord gerestaureerd en gerenoveerd.

Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

Renovatie en moderne uitbreiding bestaande hotel

Het plan in Helgoland (DE) bestaat uit het renoveren van het bestaande hotel en een moderne nieuwbouw vleugel die opgaat in de groene omgeving.

Woonzorg Rittenborgh te Middelburg

Woonzorg Rittenborgh te Middelburg

Nieuwbouw woonzorgcomplex met 18 appartementen

Het nieuwe Woonzorg Complex Rittenborgh zal gerealiseerd worden in het historische park en buitenplaats Toorenvliedt. De gemeente heeft samen met de Stichting Bunkerbehoud en omwonenden het park, deels met Europese subsidie, opgeknapt en in oude glorie hersteld. De bunkers zijn waar mogelijk gerenoveerd.  Het Park Toorenvliedt heeft nu de status Gemeentelijk Monument. Het 18 appartementen grote ontwerp van de woonzorg is een bescheiden invulling die rekening houdt met, en is een aanvulling op, het bestaande karakteristieke Huize Toorenvliedt uit 1754.

Woonzorg Landgoed Ter Wal

Woonzorg Landgoed Ter Wal

24 zorgappartementen

Het realiseren van een landgoed vraagt een lange adem. Naast het maken van een landschappelijk inrichtingsplan is het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan aangepast aan de eisen en wensen die horen bij het ontwikkelen van een landgoed. Bij deze ontwikkeling is rekening gehouden met rijks, provinciale en gemeentelijke richtlijnen. Door overtuigende rapportages is de realisatie mogelijk geworden. 

Woonzorg Huys ter Swaach

Woonzorg Huys ter Swaach

Nieuwbouw woonzorgcomplex met 16 appartementen

Op het landgoed van Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag, is pal naast het rijksmonument op de plaats van het huidige zusterhuis een klassiek nieuwbouwpand voor ouderen gerealiseerd. Het 16 appartementen tellende pand is 3 bouwlagen hoog.

Woonzorg Bos & Meerzicht

Woonzorg Bos & Meerzicht

Nieuwbouw vleugel woonzorgcomplex

Het bestaande woonzorg complex te Oudemirdum is in 2008 uitgebreid met een nieuwe vleugel. De nieuwbouw bestaat uit 15 appartementen, een professionele keuken en een woonkamer. Deze laatste is het verbindende element tussen de nieuw- en bestaande bouw.

Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

Moderne uitbreiding van een bestaand hotel

Het project omvat een eigentijdse uitbreiding van het bestaande hotel.

Uitbreiding Hotel Steigerhaus Grafenhain

Uitbreiding Hotel Steigerhaus Grafenhain

Duurzaam en ecologische bebouwingsmogelijkheden

Bureau Phi verricht een studie naar duurzame en ecologische bebouwingsmogelijkheden om 40 extra hotelkamers toe te voegen aan het bestaande Erlebnisgaststatte. Steigerhaus Grafenhain is gelegen midden in het bosrijke Thuringerwald in de buurt van het stadje Gotha. Het is een historisch beladen plek.

Uitbreiding Hotel Mastbos

Uitbreiding Hotel Mastbos

Op aanvraag van de omwonenden heeft Bureau Phi, ter ondersteuning van de lopende discussies, een studie gedaan naar de mogelijkheden voor de uitbreiding van Hotel Mastbos. Dit heeft geresulteerd in een schetsontwerp waarbij m.n. de bestaande bouw en de omgeving gerespecteerd worden. 

Park Hotel stadtkyll (DE)

Park Hotel stadtkyll (DE)

Renovatie en uitbreiding van bestaand hotel

Het uit de jaren 90 daterende hotel te Stadtkyll zal in 2012 gerenoveerd en uitgebreid worden. De 94 ruime kamers zullen opnieuw gedecoreerd worden. Het Voorlopig Ontwerp is goedgekeurd in 2012. De bouwaanvraag zal eind 2014 ingediend worden. De realisatie zal starten in de zomervan  2015.