Beheerderswoning Wilhelminaoord

Naast het woonzorgcomplex in st. Nicolaasga staat de beheerderswoning. Bureau Phi heeft de vraag gekregen om een ontwerp te maken om de woning uit te breiden en het interieur te moderniseren. Om de woning te vergroten is een moderne uitbreiding met een eikenhouten constructie gerealiseerd tussen de beheerderswoning en de bestaande schuur.  Door de grote gevelopeningen tot aan de grond wordt de grens tussen binnen en buiten vervaagd. De natuurlijke materialen als het eikenhouten plafond en constructie passen perfect bij de bosrijke omgeving waarin de woning gesitueerd is. 

Project details

Typologie
Wonen, Renovatie, Restauratie
Locatie
Sint Nicolaasga
Jaar
2019
Categorieën
Architectuur

Soortgelijke projecten

 • Renovatie jaren 70 bungalow Breda

  Renovatie jaren 70 bungalow Breda

  Transformatie van stoffige bungalow naar moderne villa

  Renovatie van een jaren 70 bungalow aan de rand van Breda. De gedateerde vrijstaande bungalow staat op het punt om een grondige transformatie te ondergaan van stoffige bungalow naar een strakke moderne villa die van alle luxe is voorzien. Bureau Phi heeft het ontwerp gemaakt waarbij de moderne architectuur terug te zien is in de grote zwarte aluminium kozijnen, die in mooi contrast staan met het witte stucwerk van de gevel en de accenten van hout en zink. Tevens is het volume gelijk getrokken door het dak te verhogen.

   

  Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

  Woonzorg Wilhelminaoord te St. Nicolaasga

  Op het landgoed in Sint Nicolaasga te Friesland wordt het Rijksmonument Wilhelminaoord gerestaureerd en gerenoveerd.

  Vernieuwbouw woning Rucphen

  Vernieuwbouw woning Rucphen

  Renovatie en uitbreiding boerderij

  De bestaande hoofdwoning zal worden gestript en in boerderijstijl van begin 1900 worden gerenoveerd. De aanbouw is aanzienlijk moderner en zal met vooraf gefabriceerde houtskeletbouwelementen worden uitgevoerd.

 • Uitbreiding woonhuis Breda

  Uitbreiding woonhuis Breda

  Aanbouw woning ca. 50m2

  Voor een bestaande woning in Breda hebben we een uitbreiding uitgewerkt van ca. 50 m2. 

  Restauratie boerderij Raalte

  Restauratie boerderij Raalte

  Renovatie en restauratie van een woonboerderij

  In Raalte hebben we een bestaande woonboerderij gerenoveerd en gerestaureerd. 

  Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

  Renovatie en transformatie rijksmonument tot twee luxe woningen

  Op het landgoed Kruisheide, voormalig eigendom van de Brenninkmeijers, staat het voormalig Koetshuis. Dit rijksmonument wordt gerenoveerd en getransformeerd in twee luxe woningen. Er is een nieuwe indeling gemaakt naar de wensen van de bewoners met behoud van de karakteristieke elementen van het gebouw. Ter plaatse van de voormalige entree luifel komt een moderne serre die contrasteert met de traditionele bouwwijze.