Ecologische 'Berg' woning Diepkloof Zuid-Afrika

Diepkloof is een natuurgebied met een oppervlakte van 4250 hectare op 1800 m hoogte aan het begin van de Compassberg in Nieu Bethesda in Zuid Afrika.

Het maakt deel uit van een veel groter natuurgebied. De nieuwbouw woningen worden trapsgewijs in de bergwanden verwerkt. Op het eerste niveau bevindt zich de entree en de woonvertrekken. Op het tweede niveau bevinden zich de slaapvertrekken. Op deze manier volgt de woning de lijnen van de berg. Het gebouw is zo gesitueerd in de berghelling zodat er verschillende terrassen gecreëerd kunnen worden. Hierdoor kan er optimaal genoten worden van de verschillende uitzichten. Daarnaast is er rekening gehouden met de wind en de bezonning.

De woning wordt gemaakt met regionale materialen. De omgeving levert hout, leem en andere specifiek voor deze omgeving zo kenmerkende elementen. We realiseren woningen met een constructie van natuurlijk gevormde houten stammen. De wanden worden geïsoleerd met stro en bekleed met leem om zo een aangenaam damp-open binnenklimaat te creëren. Op deze wijze ontstaat een ecologische woning die een is met zijn omgeving.

Project details

Typologie
Wonen, Nieuwbouw, Haalbaarheidsonderzoek
Locatie
Diepkloof
Jaar
2015

Soortgelijke projecten

 • Renovatie gemeentelijk monument Boxtel

  Renovatie gemeentelijk monument Boxtel

  Renoveren van een bestaande boerderij naar huidige woonnormen

  Een bestaande boerderij, gemeentelijk monument, op voor renovatie. De gehele woning hebben we gerenoveerd naar de huidige woonnormen.

  Restauratie boerderij Raalte

  Restauratie boerderij Raalte

  Renovatie en restauratie van een woonboerderij

  In Raalte hebben we een bestaande woonboerderij gerenoveerd en gerestaureerd. 

  Renovatie monument Sophias Burg

  Renovatie monument Sophias Burg

  Haalbaarheidsstudie voor renovatie en restauratie van monument

  Ten behoeve van het renoveren en verbeteren van het monument Sophia's Burg te Vught hebben wij een haalbaarheidsonderzoek gedaan met een bijpassend ontwerpvoorstel.