Nieuwbouw 5 wooneenheden Drenthe

Het gebouw dankt zijn vorm aan de krachtige lijnen van het pentagram. Dit in combinatie met de wetten van de gulden snede maakt het ontwerp bijzonder. 

Een pentagram heeft de vorm van een vijf puntige ster met gelijke lijnen. Het is niet alleen een wiskundige vorm maar het staat in dit geval symbool voor energiestromen. De bekendste afbeelding van de gulden snede, het zonnebloemmotief van Fibonacci, ook wel de verdeling in uiterste en middelste reden genaamd, is in het hart verbonden met de energiehoekpunten van het pentagram. Deze verhoudingen, aangeduid met het getal Phi, wordt ook wel de Divina Proportia genoemd. Het betekent goddelijke verhouding. Op deze manier ontstaat een vorm die in balans is met zijn omgeving.

Het gebouw zal onderdeel uitmaken van Ecologische woongroep waar mensen kunnen wonen en zo nodig hulp kunnen krijgen. Van hieruit kan ook de kennis verspreid of gedeeld worden met anderen. Het hoofdgebouw bestaat uit 5 wooneenheden met een gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners samen kunnen komen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in deze centrale ruimte lezingen te geven. Naast dit hoofdgebouw zullen nog enkele wooneenheden toegevoegd worden, die met dezelfde verhoudingsprincipes ontwikkeld zullen worden.

Project details

Typologie
Woonzorg, Wonen, Nieuwbouw
Locatie
Drenthe
Jaar
2016

Soortgelijke projecten

 • Nieuwbouw Villa 's-Hertogenbosch

  Nieuwbouw Villa 's-Hertogenbosch

  Moderne tijdloze villa

  Het, nu nog lege, perceel ligt aan het zuiderpark in 's-Hertogenbosch. Onze Opdrachtgever heeft de wens uitgesproken om een woning te ontwikkelen met een gesloten karakter aan de straatzijde en een zeer open karakter naar de parkzijde. Invloeden uit de Bosche School zijn terug te vinden het tijdloze ontwerp. 

  Tijdloze villa Mastbos Breda

  Tijdloze villa Mastbos Breda

  Realisatie van moderne villa te Breda

  Aan het Mastbos te Breda is een villa gerealiseerd van 300m2 BVO. De villa is ontworpen door de Bredaase architect Jan van Poppel. Bureau Phi is vervolgens gevraagd voor de uitwerking van het schetsontwerp tot en met de werktekeningen. Bij de uitvoering is Bureau Phi verantwoordelijk voor het projectmanagement en directievoering.

  Nieuwbouw 18 woningen Berlicum

  Nieuwbouw 18 woningen Berlicum

  Realisatie van grondgebonden woningen

  Voor een woningbouwvereniging zijn wij als architectenbureau uitgenodigd voor de realisatie van 18 grondgebonden houtskeletbouwwoningen in Berlicum. 

 • Woonzorg Landgoed Ter Wal

  Woonzorg Landgoed Ter Wal

  24 zorgappartementen

  Het realiseren van een landgoed vraagt een lange adem. Naast het maken van een landschappelijk inrichtingsplan is het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan aangepast aan de eisen en wensen die horen bij het ontwikkelen van een landgoed. Bij deze ontwikkeling is rekening gehouden met rijks, provinciale en gemeentelijke richtlijnen. Door overtuigende rapportages is de realisatie mogelijk geworden. 

  Woonzorg Huys ter Swaach

  Woonzorg Huys ter Swaach

  Nieuwbouw woonzorgcomplex met 16 appartementen

  Op het landgoed van Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag, is pal naast het rijksmonument op de plaats van het huidige zusterhuis een klassiek nieuwbouwpand voor ouderen gerealiseerd. Het 16 appartementen tellende pand is 3 bouwlagen hoog.