Initiatiefplan maatschappelijke appartementen

Bureau Phi heeft een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor de mogelijke stedenbouwkundige en architectonische invulling van een appartementen gebouw in Breda. Rekening houdend met de omringende bebouwing, is gezocht naar een zo bescheiden mogelijke invulling passende binnen de kaders.

 

Op het kavel rust nu de bestemming maatschappelijke doeleinden. De relatief kleine appartementen beogen een invulling te zijn naar de maatschappelijke vraag voor woningen voor ouderen in de wijk en mensen die behoefte hebben aan kleinere zelfstandige woningen.

Project details

Typologie
Wonen, Stedenbouw, Haalbaarheidsonderzoek
Locatie
Breda
Jaar
2022

Soortgelijke projecten

 • Nieuwbouw 5 wooneenheden Drenthe

  Nieuwbouw 5 wooneenheden Drenthe

  Verhoudingsprincipes in de praktijk toegepast voor begeleid wonen

  Het gebouw dankt zijn vorm aan de krachtige lijnen van het pentagram. Dit in combinatie met de wetten van de gulden snede maakt het ontwerp bijzonder. 

  Zorghotel de Lemster-Post

  Zorghotel de Lemster-Post

  Herbestemming, uitbreiding en optimalisatie voormalig postkantoor

  In het centrum gelegen voormalig postkantoor zal verbouwd worden tot een woonzorg voor 16 bewoners. Naast de appartementen zijn er twee woonkamers en een professionele keuken. Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

  Haalbaarheidsonderzoek woonzorg Soest

  Haalbaarheidsonderzoek woonzorg Soest

  Woonzorg voor dementerenden

  Bureau Phi heeft voor de woonzorg in Soest een haalbaarheidsonderzoek verricht naar de mogelijkheden. De woonzorg biedt plaats aan 27 appartementen voor dementerenden. De bewoners kunnen gebruik maken van de drie gemeenschappelijke huiskamers en van de grote gemeenschappelijke binnentuin.

   

   

 • Woonzorg Huys ter Swaach

  Woonzorg Huys ter Swaach

  Nieuwbouw woonzorgcomplex met 16 appartementen

  Op het landgoed van Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag, is pal naast het rijksmonument op de plaats van het huidige zusterhuis een klassiek nieuwbouwpand voor ouderen gerealiseerd. Het 16 appartementen tellende pand is 3 bouwlagen hoog.