Transformatie vrijstaande villa Vessum

Midden in het bos staat een jaren 70 vrijstaande villa. De vraag aan Bureau Phi om een ontwerp te maken dat past binnen de huidige structuur van de woning en de wensen van de opdrachtgevers. De opdrachtgevers zijn gecharmeerd van loghouses. Het natuurlijke karakter van dit type woning past perfect binnen de bosrijke omgeving.

De plattedaken van de huidige woning zijn in het ontwerp vervangen door zadeldaken. Om het natuurlijke karakter te benadrukken is er veel hout en natuursteen toegepast in de gevel. Door de grote raampartijen komt er veel natuurlijk licht in het interieur. 

Project details

Typologie
Wonen, Renovatie
Locatie
Vessum
Jaar
2021

Soortgelijke projecten

  • Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

    Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

    Moderne woonboerderij met vier schuurwoningen

    Het ontwerp van de schuurwoning op kavel 5 in het plan Hoeveneind past binnen de voorwaarden zoals die vastgelegd zijn in de notitie “Beeldkwaliteitseisen Hoeveneind”.

    De rietenkap ligt als een uitgestrekte deken over de moderne schuurwoning. De woning voldoet aan de meeste actuele eisen met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid. Waar mogelijk zijn natuurlijke materialen toegepast.

    Herontwikkeling boerenerf

    Herontwikkeling boerenerf

    Herontwikkeling middels Rood voor rood regeling

    Voor de herontwikkeling van het boeren erf ten oosten van Deventer zijn ingewikkelde procedures te doorlopen. Middels een Rood voor Rood regeling zal het in de toekomst mogelijk zijn om een woonprogramma te realiseren. 

    Tijdloze villa Mastbos Breda

    Tijdloze villa Mastbos Breda

    Realisatie van moderne villa te Breda

    Aan het Mastbos te Breda is een villa gerealiseerd van 300m2 BVO. De villa is ontworpen door de Bredaase architect Jan van Poppel. Bureau Phi is vervolgens gevraagd voor de uitwerking van het schetsontwerp tot en met de werktekeningen. Bij de uitvoering is Bureau Phi verantwoordelijk voor het projectmanagement en directievoering.

  • Renovatie woning Bavel

    Renovatie woning Bavel

    'Herbestemming' garage naar verblijfsruimte

    Een vervallen en ongebruikte garage hebben we met simpele ingrepen 'herbestemd' naar een verblijfsruimte. 

    Nieuwbouw Koetshuis Bergen op Zoom

    Nieuwbouw Koetshuis Bergen op Zoom

    "Koetshuis" ter ondersteuning van naastgelegen woonzorg

    Het koetshuis is gesitueerd naast Ter Wal Woonzorg in Lepelstraat. Het gebouw zal  een ondersteunende functie hebben. De constructie van het koetshuis bestaat uit rustieke Douglas balken die het koetshuis zijn karakter geven. De gevel is bekleed met gepotdekselde zwart geïmpregneerde Douglas delen.

    Kavel 2 plan Hoeveneind te Teteringen

    Kavel 2 plan Hoeveneind te Teteringen

    Moderne woonboerderij met vier schuurwoningen

    De nieuwe boerderijwoning maakt deel uit van plan Hoeveneind. Achter deze nieuwbouw woning worden de schuurwoningen gerealiseerd. 

    De eigentijdse boerderij wordt opgebouwd met natuurvriendelijke duurzame materialen. Onder het grote pannendak schuilt een modern programma. Het aan de straat gelegen voorhuis is opgestrokken uit metselwerk met aan de voorzijde een verhoogde gevel. Het achterhuis is landelijker door de toepassing van natuurlijke materialen en een lagere dakvoet.