Renovatie en uitbreiding bestaande Villa te Hilversum

Op het villapark ’T Hoogt van ’t Kruis te Hilversum wordt deze karakteristieke vrijstaande villa de Bremhof grondig gerenoveerd. Aan de achterzijde wordt een royale, gelijkvloerse aanbouw gerealiseerd op het ruime bosperceel in ’t Gooi.

De uitbreiding van de leefruimte contrasteert met de traditionele bouwwijze van het hoofdgebouw. Door het toepassen van een vouwwand over de complete breedte van de achtergevel wordt er een verbinding met de bosrijke omgeving gecreëerd. De garage wordt opgebouwd met de karakteristieke elementen van het hoofdgebouw.

Ontwerpschetsen door Cees van der Goes

Project details

Typologie
Wonen, Renovatie
Locatie
Hilversum
Jaar
2023

Soortgelijke projecten

 • Renovatie en uitbreiding appartementencomplex Sonneberg DTL

  Renovatie en uitbreiding appartementencomplex Sonneberg DTL

  Het haalbaarheidsonderzoek naar de renovatie van het DDR woonblok in Sonneberg is positief afgerond.

  Renovatie jaren 70 bungalow Breda

  Renovatie jaren 70 bungalow Breda

  Transformatie van stoffige bungalow naar moderne villa

  Renovatie van een jaren 70 bungalow aan de rand van Breda. De gedateerde vrijstaande bungalow staat op het punt om een grondige transformatie te ondergaan van stoffige bungalow naar een strakke moderne villa die van alle luxe is voorzien. Bureau Phi heeft het ontwerp gemaakt waarbij de moderne architectuur terug te zien is in de grote zwarte aluminium kozijnen, die in mooi contrast staan met het witte stucwerk van de gevel en de accenten van hout en zink. Tevens is het volume gelijk getrokken door het dak te verhogen.

   

  Uitbreiding woonhuis te Den Bosch

  Uitbreiding woonhuis te Den Bosch

  Grondige renovatie van een woonhuis te Den Bosch met een moderne uitbreiding.

 • Renovatie en uitbreiding woonhuis Mook

  Renovatie en uitbreiding woonhuis Mook

  Realisatie moderne uitbreiding woonhuis

  Ingrijpende renovatie van een woonhuis op ruim perceel aan de Mookerheide uit 1947 met een royale moderne uitbreiding. 

  Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

  Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

  Moderne woonboerderij met vier schuurwoningen

  Het ontwerp van de schuurwoning op kavel 5 in het plan Hoeveneind past binnen de voorwaarden zoals die vastgelegd zijn in de notitie “Beeldkwaliteitseisen Hoeveneind”.

  De rieten kap ligt als een uitgestrekte deken over de moderne schuurwoning. De woning voldoet aan de meest actuele eisen met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid. Waar mogelijk zijn natuurlijke materialen toegepast.

  Herbestemming woonboerderij Schotervest

  Herbestemming woonboerderij Schotervest

  Haalbaarheidsstudie woonzorg

  De bestaande woonboerderij zal een multifunctionele functie krijgen in 2014. Bureau Phi voert een haalbaarheidsstudie uit naar diverse multifunctionele functies.

 • Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

  Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

  Kindergezondheidscentrum

  Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda tot kindergezondheidscentrum. In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd waaronder bijzondere tandheelkundige zorg (BizKiTZ) en een fysiospecialist gespecialiseerd voor kinderen. Uitgangspunt voor de renovatie is om het exterieur een frisse, eigentijdse uitstraling te geven. Naast het exterieur is ook het interieur ontworpen door Bureau Phi. Bij het ontwerp is het kind als uitgangspunt genomen. Er is onder meer rekening gehouden met de hoogte van de balie en zichtlijnen op ooghoogte van kinderen.