Kavel 2 plan Hoeveneind te Teteringen

De nieuwe boerderijwoning maakt deel uit van plan Hoeveneind. Achter deze nieuwbouw woning worden de schuurwoningen gerealiseerd. 

De eigentijdse boerderij wordt opgebouwd met natuurvriendelijke duurzame materialen. Onder het grote pannendak schuilt een modern programma. Het aan de straat gelegen voorhuis is opgestrokken uit metselwerk met aan de voorzijde een verhoogde gevel. Het achterhuis is landelijker door de toepassing van natuurlijke materialen en een lagere dakvoet.

 

Het ontwerp is passend binnen de stedenbouwkundige landelijke uitgangspunten. 

Project details

Typologie
Wonen, Nieuwbouw
Locatie
Teteringen
Jaar
2017

Soortgelijke projecten

  • Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

    Kavel 5 plan Hoeveneind te Teteringen

    Moderne woonboerderij met vier schuurwoningen

    Het ontwerp van de schuurwoning op kavel 5 in het plan Hoeveneind past binnen de voorwaarden zoals die vastgelegd zijn in de notitie “Beeldkwaliteitseisen Hoeveneind”.

    De rietenkap ligt als een uitgestrekte deken over de moderne schuurwoning. De woning voldoet aan de meeste actuele eisen met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid. Waar mogelijk zijn natuurlijke materialen toegepast.

    Nieuwbouw woonboerderij (FR)

    Nieuwbouw woonboerderij (FR)

    Woonboerderij houtskeletbouw

    Nieuwbouw woonboerderij op een perceel van c.a. 1.7 ha te Falempin France. 

    Herbestemming woonboerderij Schotervest

    Herbestemming woonboerderij Schotervest

    Haalbaarheidsstudie woonzorg

    De bestaande woonboerderij zal een multifunctionele functie krijgen in 2014. Bureau Phi voert een haalbaarheidsstudie uit naar diverse multifunctionele functies.

  • Nieuwbouw Koetshuis Bergen op Zoom

    Nieuwbouw Koetshuis Bergen op Zoom

    "Koetshuis" ter ondersteuning van naastgelegen woonzorg

    Het koetshuis is gesitueerd naast Ter Wal Woonzorg in Lepelstraat. Het gebouw zal  een ondersteunende functie hebben. De constructie van het koetshuis bestaat uit rustieke Douglas balken die het koetshuis zijn karakter geven. De gevel is bekleed met gepotdekselde zwart geïmpregneerde Douglas delen.