Zorghotel de Lemster-Post

In het centrum gelegen voormalig postkantoor zal verbouwd worden tot een woonzorg voor 16 bewoners. Naast de appartementen zijn er twee woonkamers en een professionele keuken. Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

Bureau Phi heeft een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het pand. Met behoud van de karakteristieke monumentale geveldelen is gezocht naar een optimalisatie van de geboden ruimte. De aanbouw aan de achterzijde van het pand zorgt voor de inpassing van efficiënte appartementen, volledig toegerust naar de hedendaagse maatstaven. De voorzijde van het pand kan behoudens kleine aanpassingen volledig behouden blijven.

Houtskeletbouw is een snelle maatvaste bouwmethodiek met goede bouwfysische kenmerken, beperkte belasting van de bouwplaats en er zijn grote overspanningen te realiseren met een vrije indeelbaarheid. Deze combinatie draagt bij tot een milieuvriendelijke inpassing en hergebruik van een bestaand gebruik specifiek pand.

Project details

Typologie
Woonzorg, Nieuwbouw, Herbestemming
Locatie
Lemmer
Jaar
2015

Soortgelijke projecten

 • Woonzorg Rembrandstraat Bergen op Zoom

  Woonzorg Rembrandstraat Bergen op Zoom

  Herbestemming monument tot woonzorg

  Een bestaand karakteristiek gemeentelijke monument zal gerenoveerd worden tot een volwaardige woonzorgvoorziening. 

  Woonzorg Landgoed Ter Wal

  Woonzorg Landgoed Ter Wal

  24 zorgappartementen

  Het realiseren van een landgoed vraagt een lange adem. Naast het maken van een landschappelijk inrichtingsplan is het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan aangepast aan de eisen en wensen die horen bij het ontwikkelen van een landgoed. Bij deze ontwikkeling is rekening gehouden met rijks, provinciale en gemeentelijke richtlijnen. Door overtuigende rapportages is de realisatie mogelijk geworden. 

  Woonzorg Huys ter Swaach

  Woonzorg Huys ter Swaach

  Nieuwbouw woonzorgcomplex met 16 appartementen

  Op het landgoed van Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag, is pal naast het rijksmonument op de plaats van het huidige zusterhuis een klassiek nieuwbouwpand voor ouderen gerealiseerd. Het 16 appartementen tellende pand is 3 bouwlagen hoog.

 • Woonzorg Bos & Meerzicht

  Woonzorg Bos & Meerzicht

  Nieuwbouw vleugel woonzorgcomplex

  Het bestaande woonzorg complex te Oudemirdum is in 2008 uitgebreid met een nieuwe vleugel. De nieuwbouw bestaat uit 15 appartementen, een professionele keuken en een woonkamer. Deze laatste is het verbindende element tussen de nieuw- en bestaande bouw.

  Herbestemming en restauratie Villa Den Ooiman

  Herbestemming en restauratie Villa Den Ooiman

  Advieswerkzaamheden tbv restauratie en brandveiligheid woonzorg

  Het bestaande monumentale pand Villa Den Ooiman is geschikt gemaakt voor een Zorghotel met 11 hotelappartementen, woonkamer en keuken.