Uitbreiding camping Birkelt

Onze expertise is gevraagd ten behoeve van een haalbaarheidsstudie voor de uitbreiding van het aantal standplaatsen van een camping en bijbehorende planontwikkeling. Bureau phi heeft een visie neergelegd voor de VacanSoleil campings 2015 in het buitenland. 

Het is de nieuwe manier van ontvangst die navolging verdiend. Het is een ontvangst in de besloten "huiskamer". Een logistiek systeem op maat met doelmatige herkenbaarheid. Het is thuiskomen in een bekende omgeving. Door de logische routing worden knelpunten vermeden. Snelle afhandeling is mogelijk. Met minimale basis ingrediënten wordt een professionele club vormgegeven waar de klant centraal staat.

Het aantal campingplaatsen wordt aanzienlijk vergroot. De lastigheid zit hem in de helling van de heuvel waarop de bestaande camping ligt. Hiervoor is een natuurlijk verloop voor het regenwater bedacht. Ook zal het entreegebouw worden uitgebreid. Het bestaande zwembad voldoet niet meer aan hedendaagse eisen en zal worden vervangen door een modern en groter zwembad. 

Het ommuurde parkeergedeelte toont een heldere scheiding tussen het zakelijke gedeelte en de relaxcamping. Het zakelijke gescheiden van de vakantiesfeer. De "poorten" zijn vorm gegeven als loketten. Voor de bezoeker de mogelijkheid om accuraat te beslissen. Alle mogelijkheden zijn helder.

Project details

Typologie
Horeca, Recreatie, Nieuwbouw
Locatie
Birkelt
Jaar
2016

Soortgelijke projecten

 • Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

  Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

  Renovatie en moderne uitbreiding bestaande hotel

  Het plan in Helgoland (DE) bestaat uit het renoveren van het bestaande hotel en een moderne nieuwbouw vleugel die opgaat in de groene omgeving.

  Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

  Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

  Moderne uitbreiding van een bestaand hotel

  Het project omvat een eigentijdse uitbreiding van het bestaande hotel.

  Park Hotel stadtkyll (DE)

  Park Hotel stadtkyll (DE)

  Renovatie en uitbreiding van bestaand hotel

  Het uit de jaren 90 daterende hotel te Stadtkyll zal in 2012 gerenoveerd en uitgebreid worden. De 94 ruime kamers zullen opnieuw gedecoreerd worden. Het Voorlopig Ontwerp is goedgekeurd in 2012. De bouwaanvraag zal eind 2014 ingediend worden. De realisatie zal starten in de zomervan  2015.