Revitalisatie bestaand kantoorpand te Breda

Bureau Phi verzorgde een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden voor de revitalisatie en uitbreiding van een gedateerd bestaand kantoorpand.  De vraag werd  aan Bureau Phi gesteld om binnen de gegeven kaders een omgeving te creëren waar een prettige werksfeer mogelijk is.

Het bestaande pand wordt aan de voor- en achterzijde voorzien van een royale uitbouw. De daglichttoetreding wordt behoorlijk uitgebreid en het pand wordt verduurzaamd.

Door de grote, moderne aluminium kozijnen wordt, ten opzichte van het bestaande pand, een open straatbeeld gecreëerd waardoor de entree een uitnodigende functie krijgt. Door het stalen overstek te voorzien van lamellen ontstaat er een bouwkundige zonwering om het pand zomers behaaglijk te houden.

Project details

Typologie
Kantoor
Locatie
Breda
Jaar
2022

Soortgelijke projecten

 • Uitbreiding advocatenkantoor Breda

  Uitbreiding advocatenkantoor Breda

  Uitbreiding monument

  Haalbaarheidsstudie naar de optimalisatie en uitbreiding van een bestaand advocatenkantoor in het centrum van Breda. De mogelijke uitbreiding in twee lagen zal plaatsvinden gedeeltelijk naast en achter het huidige monumentale pand.

  Uitbreiding kantoor Bisschopshoeve Eindhoven

  Uitbreiding kantoor Bisschopshoeve Eindhoven

  Uitbreiding met hightech vrijdragende constructie

  Het bestaande in 2001 gerealiseerde markante kantoorcomplex zal uitgebreid worden met een showroom die zichtbaar zal zijn vanaf de Kennedy Laan te Eindhoven.

  Nieuwbouw kantoorpand Made

  Nieuwbouw kantoorpand Made

  Nieuwbouw tweelaags kantoorpand met kelder

  Het project betreft de nieuwbouw van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van 620m2 BVO verdeeld over 2 bouwlagen en een kelder.

 • Kantoor hooischuur Raalte

  Kantoor hooischuur Raalte

  Kantoorruimte gerealiseerd in klassieke hooischuur

  De wens van de Opdrachtgever was destijds om een functioneel kantoor in een landelijke omgeving in te passen. In het culturele landschap Salland was een klassieke hooischuur de meest voor de hand liggende keuze.

  Revitalisatie advocatenkantoor te Breda

  Revitalisatie advocatenkantoor te Breda

  Revitalisatie monument

  Een bestaand advocatenkantoor, dat is gevestigd in een monumentaal pand in Breda, heeft dringend behoefte aan een modernere uitstraling in het interieur. Onze adviseurs zijn gevraagd om voorstellen te doen zonder grote ingrepen te doen aan het pand. 

  Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

  Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

  Kindergezondheidscentrum

  Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda tot kindergezondheidscentrum. In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd waaronder bijzondere tandheelkundige zorg (BizKiTZ) en een fysiospecialist gespecialiseerd voor kinderen. Uitgangspunt voor de renovatie is om het exterieur een frisse, eigentijdse uitstraling te geven. Naast het exterieur is ook het interieur ontworpen door Bureau Phi. Bij het ontwerp is het kind als uitgangspunt genomen. Er is onder meer rekening gehouden met de hoogte van de balie en zichtlijnen op ooghoogte van kinderen.