Revitalisatie advocatenkantoor te Breda

Een bestaand advocatenkantoor, dat is gevestigd in een monumentaal pand in Breda, heeft dringend behoefte aan een modernere uitstraling in het interieur. Onze adviseurs zijn gevraagd om voorstellen te doen zonder grote ingrepen te doen aan het pand. 

De belangrijkste pijler van dit project is de verlichting. Er zijn nu nog teveel donkere hoekjes en de bijzonderheden van het gebouw worden nog niet voldoende belicht. Er is gekozen om het project uit te voeren met een tijdloos interieur, waar de combinatie van hout, stucwerk en glas de boventoon voeren. Het nadeel van glas bij deuren is vooral de geluiddichtheid ervan. We hebben om deze reden gekozen voor het 'silence' systemen om de privacy te waarborgen. 

 

Project details

Typologie
Kantoor, Monument
Locatie
Breda
Jaar
2014

Soortgelijke projecten

 • Optimalisatie woning Bloemendaal

  Optimalisatie woning Bloemendaal

  Verbouwing interieur

  Voor deze woning hebben een optimalisatie voor het interieur voorgesteld. Door middel van kleine ingrepen is de woning weer bij de tijd gebracht. 

  Interieur timmerfabriek Overbeek Haaksbergen

  Interieur timmerfabriek Overbeek Haaksbergen

  Tijdloos interieur met elementen uit eigen hand

  Het kantoorgedeelte van de timmerfabriek heeft door toepassing van bepaalde kleuren en materialen een modern en tijdloos interieur gekregen. Toch heeft het ervoor gezorgd dat het 'warm en knus' blijft. De toepassing van vooral aardetinten en hout hebben hieraan bijgedragen. Alle houten elementen, zoals de trap en kozijnen, komen uit de eigen timmerfabriek.

  Interieur kantoor Oosterhout

  Interieur kantoor Oosterhout

  Soms moet je net een stapje verder gaan

  Dit interieur is een parel van creativiteit. De rechte wanden zijn op één hand te tellen en de afwerkingen lijken soms zo een oscar-waardig filmdecor! Onze Opdrachtgever heeft een bijzondere inbreng gehad in het project en hebben we bijgestaan de juiste keuzen te maken in materialen en afwerkingen.