Nieuwbouw werkplaats Roggebotstaete te Dronten

Op het landgoed Roggebotstaete te Dronten wordt een ecologische eigentijdse werkruimte gebouwd. Tevens zullen hier duurzame natuurproducten verwerkt en aangeboden worden.

Roggebotstaete laat zien dat de perfecte combinatie tussen mens en natuur elkaar voedt. Hierbij houden ze zich ook bezig met duurzaam voedsel produceren. De bebouwing in de natuur is er in eerste instantie op gericht om een bijdrage te leveren aan behoud, herstel en ontwikkeling van de natuur. Te bebouwen elementen zullen volledig ingepast worden en bestaan uit natuurlijke materialen. De definitieve bebouwingen in het gebied worden opgebouwd door onbehandeld, fijn gezaagd hout. Door een overstekend dak zal hierbij het water buiten gehouden worden. In het gebied heeft het de voorkeur om géén geometrische vormen toe te passen.

 

In de workshop vorm zullen de ruimtes gerealiseerd worden. Met vurenhout zal de constructie van het gebouw vormgegeven worden. Hiertussen zullen de wanden opgebouwd worden met strobalen. De strobalen zijn een duurzaam product en tevens bouwfysisch gunstig. De binnenwanden zullen opgebouwd worden met hennepbeton, een ander duurzaam en lokaal product. Het totaal idee is om een duurzaam gebouw te creëren, waarbij mensen tijdens en na het bouwen kunnen leren over natuurbeheer en natuurbeleving.

Zie de bouw van slot Roggebot hier 

Project details

Typologie
Nieuwbouw
Locatie
Dronten
Jaar
2017