Nieuwbouw multifunctioneel gebouw RCN De Schotsman 2.0

Aan de rand van het Veerse Meer waar het zand, strand en het kabbelende water als vanzelf een sfeer van genieten, ontspannen, en vakantie oproepen, ligt het gebouw als een mythologisch zeewezen te rusten aan de waterkant. Amorf, organisch van vorm, opgetrokken uit metalen die op natuurlijke wijze omhoog lijken te komen uit het zand. En toch is het een multifunctionele verzameling van doelmatige functies die gezamenlijk het centrum vormen van de vakantiebeleving ter plekke. Open en toegankelijk, versterken de uitnodigende entrees de duale beleving waar binnen en buiten als golven in het strand naadloos in elkaar vervloeien.

De schijngevel die uitloopt in een punt ‘wijst’ naar de kerktoren van het prachtige Veere. Overal is de nautische uitstraling in de warme, huiselijke materialen terug te vinden.

Vanaf de verdieping is het zwembad te betreden via de gebogen, gekromde trap, uitmondend in een verzorgde zandkleurige ruimte met een menselijke maat. De proporties van het zwembad, worden benadrukt door de ‘olifantspoten’ in het bad die, alle zwembadfuncties op een natuurlijke wijze ordenen. Waardoor meer een ‘wellness’ dan een ‘sportbad’ is gecreëerd.

Het grand café is een verbindend element tussen het terras en de multifunctionele hal. Een centrale plek van waaruit je alle ondersteunende functies kunt bereiken.

Het gasvrije gebouw bevat hoogstaande energiezuinige technieken en een State of the art waterbehandeling systeem. Een eigentijdse en tijdloze oplossing.

Combinatie van de volgende functies:  zwembad, multifunctionele bijeenkomst hal, speelplein, receptie, brasserie, cafe, kantoren, snackbar,  indoor speelbeleving, kerkdiensten en recreatie ruimte.

RCN de Schotsman gaat in 2019 een multifunctioneel centrum met een eigentijdse uitstraling realiseren. Bureau Phi verzorgt het ontwerp en de uitwerking van het plan. Het gebouw combineert de functies van zwembad, wellness,  cafetaria, restaurant, speelplein, kantoor en receptie. Het nieuw te bouwen centrum wordt het centrale punt op het park.

Het gebouw komt te staan aan de oever van het Veerse Meer. De vorm symboliseert de boeg van een schip die met de punt gericht is naar de kerktoren van Veere. De industriële materialen zoals staal en glas refereren naar de scheepsbouw.

Zie hier een impressie van het nieuwe zwembad. 

Project details

Typologie
Horeca, Recreatie, Nieuwbouw
Locatie
Kamperland
Jaar
2020
Categorieën
Architectuur

Soortgelijke projecten

 • Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

  Uitbreiding hotel Helgoland (DE)

  Renovatie en moderne uitbreiding bestaande hotel

  Het plan in Helgoland (DE) bestaat uit het renoveren van het bestaande hotel en een moderne nieuwbouw vleugel dat opgaat in de groene omgeving.

  Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

  Uitbreiding hotel Möhnesee (DE)

  Moderne uitbreiding van een bestaand hotel

  Het project omvat een eigentijdse uitbreiding van het bestaande hotel.

  Uitbreiding Hotel Mastbos

  Uitbreiding Hotel Mastbos

  Op aanvraag van de omwonenden heeft Bureau Phi ter ondersteuning van de lopende discussies een studie gedaan naar de mogelijkheden voor de uitbreiding van Hotel Mastbos. Dit heeft geresulteerd in een schetsontwerp waarbij m.n. de bestaande bouw en de omgeving gerespecteerd wordt. 

 • Uitbreiding camping Birkelt

  Uitbreiding camping Birkelt

  Uitbreiding standplaatsen en nieuwbouw zwembad

  Onze expertise is gevraagd ten behoeve van een haalbaarheidsstudie ten behoeve van uitbreiding van het aantal standplaatsen van een camping en bijbehorende planontwikkeling. Bureau phi heeft een visie neergelegd voor de VacanSoleil campings 2015 in het buitenland.