Nieuwbouw kantoorpand Made

Het project betreft de nieuwbouw van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van 620m2 BVO verdeeld over 2 bouwlagen en een kelder.

Het pand is vormgegeven op basis van de naastgelegen kantoorpanden. Dit heeft tot gevolg gehad dat het gemeentelijke traject in overleg aanzienlijk is verkort. De entree openbaart zich samen met de loopbrug als een soort slakkenhuis die zich om een glazen pui vouwt. De robuuste dakrand valt als een slabbe over het pand en geeft de illusie te zweven boven het glas.

Onder het gehele gebouw wordt een kelder in het werk gestort. Deze kelder vormt de fundering voor de hoofddraagconstructie. De bovenbouw heeft een staalconstructie. Het kelderdek wordt uitgevoerd met een breedplaatvloer. De verdieping en de dakvloer worden uitgevoerd met kanaalplaten. De binnenwanden zijn opgebouwd uit verdiepingshoge houtskeletbouwwanden met een extra voorzetwand waarin alle installaties zijn opgenomen. Dit laatste zorgt ervoor dat veranderingen van de indeling in de toekomst makkelijk gerealiseerd kunnen worden. De gevel wordt vervolgens gemetseld met een dieprode steen en eveneens rode voeg. De dakrand wordt uitgevoerd met gevouwen sandwichbeplating. De buitenkozijnen van de bovenste verdieping worden beschermd tegen de zon door een vaste zonwering van Duco.

Wat betreft duurzaamheid is dit project bijzonder te noemen. Door middel van restwarmte van de naastgelegen kas wordt het pand verwarmd. Wanneer er vraag is naar koeling zal de te openen lichtkoepel in de verkeerszone voor natuurlijke trek zorgen. Koele lucht wordt aangevoerd via een buizenstelsel die onder de vijver door loopt.

Project details

Typologie
Kantoor, Nieuwbouw
Locatie
Made
Jaar
2013

Soortgelijke projecten

 • Uitbreiding advocatenkantoor Breda

  Uitbreiding advocatenkantoor Breda

  Uitbreiding monument

  Haalbaarheidsstudie naar de optimalisatie en uitbreiding van een bestaand advocatenkantoor in het centrum van Breda. De mogelijke uitbreiding in twee lagen zal plaatsvinden gedeeltelijk naast en achter het huidige monumentale pand.

  Nieuwbouw productiehal met kantoor Oosterhout

  Nieuwbouw productiehal met kantoor Oosterhout

  Productiehal, warehouse en kantoor ten behoeve van chemische industrie

  Bedrijfshal met kantoor. De bedrijfshal van 5.500 m2 is geschikt voor zowel brede als smalle gangen opslagsystemen. De vloer van de bedrijfshal maakt het mogelijk op diverse plaatsen verdiepingsvloeren toe te passen.

  Nieuwbouw distributiecentrum Heieinde Tilburg

  Nieuwbouw distributiecentrum Heieinde Tilburg

  Schetsontwerp

  Het schetsontwerp betreft een distributiecentrum van c.a. 12.000m2 met een inwendige hoogte van 10.6 m1, met V.A.L.-ruimte op de verdieping en kantoren. Het gebouw wordt voorzien van een sprinklerinstallatie. Hierdoor hoeft het warehouse niet te worden gecompartimenteerd.

 • Nieuwbouw timmerfabriek met kantoor Haaksbergen

  Nieuwbouw timmerfabriek met kantoor Haaksbergen

  Nieuwbouw timmerfabriek met gecertificeerde spuitinrichting

  Markant gelegen aan een A1 locatie in Haaksbergen. Ontwerp: Rechte karakteristieke bouwdoos met geïntegreerd kantoor en showroom in twee lagen.

  Bedrijfsgebouw Rijsbergen

  Bedrijfsgebouw Rijsbergen

  Nieuwbouw en uitbreiding Productiehal, opslag en kantoor

  De interne uitbreiding d.m.v. toegevoegde verdiepingsvloer in het halgedeelte is gerealiseerd in 2007. Op dit moment vindt een haalbaarheidsonderzoek plaats om te bepalen hoe de externe uitbreiding gerealiseerd dient te worden.