Interactief veiligheidseducatiecentrum Dongecentrale

Bureau Phi heeft voor de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een schetsontwerp gemaakt voor een interactief veiligheidseducatiecentrum in de Dongecentrale in Geertruidenberg.

In nagebootste praktijksituaties ervaren leerlingen van basisscholen en kwetsbare senioren hoe om te gaan met onveilige situaties én hoe concreet te handelen. In de Dongecentrale worden verschillende interactie scenario’s opgezet. De scenario’s spelen zich af in het oude ketelhuis waar de oude installaties nog zichtbaar zijn. In het ketelhuis zijn losse units ontworpen waarin zich de verschillende scenario’s afspelen. In totaal worden er 6 industriële units ontworpen die passen bij het interieur van de Dongecentrale. De overige scenario’s spelen zich af in de hal zelf.   

Naast het ontwerp van de verschillende units heeft Bureau Phi ook het plan gemaakt voor de routing. Het doel is dat er verschillende groepen gelijktijdig gebruik kunnen maken van het veiligheidseducatiecentrum. Het is van belang dat er geen hinder is tussen de verschillende groepen en dat de groepen elkaar niet kruizen.  

Project details

Typologie
Herbestemming, Monument, Haalbaarheidsonderzoek
Locatie
Geertruidenberg
Jaar
2022

Soortgelijke projecten

 • Uitbreiding Hotel Mastbos

  Uitbreiding Hotel Mastbos

  Op aanvraag van de omwonenden heeft Bureau Phi, ter ondersteuning van de lopende discussies, een studie gedaan naar de mogelijkheden voor de uitbreiding van Hotel Mastbos. Dit heeft geresulteerd in een schetsontwerp waarbij m.n. de bestaande bouw en de omgeving gerespecteerd worden. 

  Haalbaarheidsonderzoek golfmuseum Maasduinen

  Haalbaarheidsonderzoek golfmuseum Maasduinen

  Voor het ontwikkelen van het golfmuseum in het nationale park De Maasduinen heeft Bureau Phi een haalbaarheidsonderzoek verricht met bijpassend ontwerpvoorstel. 

  De minimalistische architectuur vormt zich naar de contouren van het landschap, in het groene dak bevinden zich de holes waardoor er een zee aan natuurlijk licht het museum binnendringt.

  Nieuwbouw surfschool RCN de Schotsman 2.0

  Nieuwbouw surfschool RCN de Schotsman 2.0

  Het vakantiepark RCN de Schotsman wordt grondig gerenoveerd. Naast de nieuwe bungalows wordt ook de surfschool vernieuwd. Een moderne met hout beklede surfschool met een eigentijdse vormgeving zorgt voor een frisse uitstraling.

 • Nieuwbouw restaurant RCN Zeewolde

  Nieuwbouw restaurant RCN Zeewolde

  Brasserie 't wolderwijd

  Het restaurant van RCN Vakantieparken Zeewolde is in de zomer van 2017 getroffen door een verwoestende brand. De vraag vanuit de opdrachtgever is om zo snel mogelijk het restaurant weer draaiend te krijgen. Bureau Phi heeft hier voor zorg gedragen,  binnen 3 maanden was een compleet nieuw ontwerp gemaakt en 11 maanden na de brand werd het nieuwe restaurant met groepswoning opgeleverd. De moderne nieuwbouw heeft een beach look passend bij stand en het water van het Wolderwijd.

  Renovatie Service point RCN de Schotsman

  Renovatie Service point RCN de Schotsman

  Het vakantiepark RCN de Schotsman wordt de komende jaren grondig geüpgraded. Naast een nieuw centraal gebouw en 70 nieuwe bungalows wordt er ook een nieuw onderkomen voor de technische dienst gerealiseerd.

  Het huidige gebouw wordt aan de voor en achterzijde uitgebreid en de bestaande loods wordt gerenoveerd, met aan de voorzijde ruimte voor het Service Point van het park. Hierin bevindt zich een winkel met campingartikelen en het kantoor van de technische dienst.