Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda

Herbestemming en renovatie kantoorgebouw te Breda tot kindergezondheidscentrum. In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd waaronder, bijzondere tandheelkundige zorg (BizKiTZ) en een fysiospecialist gespecialiseerd voor kinderen. Uitgangspunt voor de renovatie is om voor het exterieur een frisse, eigentijdse uitstraling te geven. Naast het exterieur is ook het interieur ontworpen door Bureau Phi. Bij het ontwerp is het kind als uitgangspunt genomen. Er is onder meer rekening gehouden met hoogte van balie en zichtlijnen op ooghoogte van kinderen. 

Project details

Typologie
Kantoor, Renovatie, Herbestemming, Gezondheidszorg
Locatie
Breda
Jaar
2017

Soortgelijke projecten

  • Uitbreiding advocatenkantoor Breda

    Uitbreiding advocatenkantoor Breda

    Uitbreiding monument

    Haalbaarheidsstudie naar de optimalisatie en uitbreiding van een bestaand advocatenkantoor in het centrum van Breda. De mogelijke uitbreiding in twee lagen zal plaatsvinden gedeeltelijk naast en achter het huidige monumentale pand.

    Nieuwbouw kantoorpand Made

    Nieuwbouw kantoorpand Made

    Nieuwbouw tweelaags kantoorpand met kelder

    Het project betreft de nieuwbouw van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van 620m2 BVO verdeeld over 2 bouwlagen en een kelder.

    Bedrijfsgebouw Rijsbergen

    Bedrijfsgebouw Rijsbergen

    Nieuwbouw en uitbreiding Productiehal, opslag en kantoor

    De interne uitbreiding d.m.v. toegevoegde verdiepingsvloer in het halgedeelte is gerealiseerd in 2007. Op dit moment vindt een haalbaarheidsonderzoek plaats om te bepalen hoe de externe uitbreiding gerealiseerd dient te worden.

  • Interieur kantoor Oosterhout

    Interieur kantoor Oosterhout

    Soms moet je net een stapje verder gaan

    Dit interieur is een parel van creativiteit. De rechte wanden zijn op één hand te tellen en de afwerkingen lijken soms zo een oscar-waardig filmdecor! Onze Opdrachtgever heeft een bijzondere inbreng gehad in het project en heben we bijgestaan de juiste keuze te maken in materialen en afwerkingen. 

    Nieuwbouw multifunctioneel gebouw RCN De Schotsman 2.0

    Nieuwbouw multifunctioneel gebouw RCN De Schotsman 2.0

    Aan de rand van het Veerse Meer waar het zand, strand en het kabbelende water als vanzelf een sfeer van genieten, ontspannen, en vakantie oproepen, ligt het gebouw als een mythologisch zeewezen te rusten aan de waterkant. Amorf, organisch van vorm, opgetrokken uit metalen die op natuurlijke wijze omhoog lijken te komen uit het zand. En toch is het een multifunctionele verzameling van doelmatige functies die gezamenlijk het centrum vormen van de vakantiebeleving ter plekke. Open en toegankelijk, versterken de uitnodigende entrees de duale beleving waar binnen en buiten als golven in het strand naadloos in elkaar vervloeien.

    De schijngevel die uitloopt in een punt ‘wijst’ naar de kerktoren van het prachtige Veere. Overal is de nautische uitstraling in de warme, huiselijke materialen terug te vinden.

    Vanaf de verdieping is het zwembad te betreden via de gebogen, gekromde trap, uitmondend in een verzorgde zandkleurige ruimte met een menselijke maat. De proporties van het zwembad, worden benadrukt door de ‘olifantspoten’ in het bad die, alle zwembadfuncties op een natuurlijke wijze ordenen. Waardoor meer een ‘wellness’ dan een ‘sportbad’ is gecreëerd.

    Het grand café is een verbindend element tussen het terras en de multifunctionele hal. Een centrale plek van waaruit je alle ondersteunende functies kunt bereiken.

    Het gasvrije gebouw bevat hoogstaande energiezuinige technieken en een State of the art waterbehandeling systeem. Een eigentijdse en tijdloze oplossing.

    Combinatie van de volgende functies:  zwembad, multifunctionele bijeenkomst hal, speelplein, receptie, brasserie, cafe, kantoren, snackbar,  indoor speelbeleving, kerkdiensten en recreatie ruimte.