Herbestemmen karakteristieke boerderij Dongen

Daniëlshoeve, één spectaculair verbouwde boerderij, van het type Saksisch Hallenhuis, gelegen op een groen domein van meer dan 1 hectare groot.

De vraag aan Bureau Phi om binnen de gegeven kaders een kantoorruimte te creëren waar een prettige werksfeer de boventoon voert. 

Bureau Phi verzorgt daarnaast een haalbaarheidsstudie naar het uitbreiden van de bestaande boerderij en het plaatsen van een Vlaamse schuur.

De boerderij is naast het solitaire kantoor, bestaande uit hal, 2 kantoorkamers, kitchenette, toilet en pantry, bovenal een geweldig centrale ruimte, met een zorgvuldige en sfeervolle detaillering, zowel interieur als exterieur. Moderne vormgeving en de zorg voor oude details zijn subtiel met gevoel in elkaar verweven, of zorgen juist voor een gedoseerd contrast.

Project details

Typologie
Kantoor, Renovatie, Restauratie, Herbestemming, Monument, Haalbaarheidsonderzoek
Locatie
Dongen
Jaar
2021

Soortgelijke projecten

 • Uitbreiding advocatenkantoor Breda

  Uitbreiding advocatenkantoor Breda

  Uitbreiding monument

  Haalbaarheidsstudie naar de optimalisatie en uitbreiding van een bestaand advocatenkantoor in het centrum van Breda. De mogelijke uitbreiding in twee lagen zal plaatsvinden gedeeltelijk naast en achter het huidige monumentale pand.

  Uitbreiding kantoor Bisschopshoeve Eindhoven

  Uitbreiding kantoor Bisschopshoeve Eindhoven

  Uitbreiding met hightech vrijdragende constructie

  Het bestaande in 2001 gerealiseerde markante kantoorcomplex zal uitgebreid worden met een showroom die zichtbaar zal zijn vanaf de Kennedy Laante Eindhoven.

  Nieuwbouw kantoorpand Made

  Nieuwbouw kantoorpand Made

  Nieuwbouw tweelaags kantoorpand met kelder

  Het project betreft de nieuwbouw van een kantoorpand met een vloeroppervlakte van 620m2 BVO verdeeld over 2 bouwlagen en een kelder.

 • Kantoor hooischuur Raalte

  Kantoor hooischuur Raalte

  Kantoorruimte gerealiseerd in klassieke hooischuur

  De wens van de Opdrachtgever was destijds om een functioneel kantoor in een landelijke omgeving te passen. In het culturele landschap Salland was een klassieke hooischuur de meest voor de hand liggende keuze.

  Revitalisatie advocatenkantoor te Breda

  Revitalisatie advocatenkantoor te Breda

  Revitalisatie monument

  Een bestaand advocatenkantoor dat is gevestigd in een monumentaal pand in Breda heeft dringend behoefte aan een modernere uitstraling in het interieur. Onze adviseurs zijn gevraagd om voorstellen te doen zonder grote ingrepen te doen aan het pand. 

  Interieur kantoor hooischuur Raalte

  Interieur kantoor hooischuur Raalte

  Kantoorruimte gerealiseerd in klassieke hooischuur

  De binnenafwerking en constructie is van eikenhout opgetrokken. Door het open karakter is het alsof de tuin doorloopt in het interieur. Je waant je in het buitengebied.