Haalbaarheidsstudie 34 duurzame bungalows

In de prachtige landelijke omgeving van Gelderland zijn vergevorderde plannen in ontwikkeling voor de realisatie van 34 duurzame bungalows.  Bureau Phi, verantwoordelijk voor de haalbaarheidsstudie, heeft de ontwerpuitgangspunten geformuleerd.

De diverse varianten met elk hun eigen unieke energiezuinige kenmerken zijn uitgewerkt tot realisatieniveau.  Ter ondersteuning van de projectontwikkeling heeft Bureau Phi de verkoopdocumenten opgesteld.

Project details

Typologie
Recreatie, Nieuwbouw, Haalbaarheidsonderzoek
Jaar
2022

Soortgelijke projecten

 • Ecologische 'Berg' woning Diepkloof Zuid-Afrika

  Ecologische 'Berg' woning Diepkloof Zuid-Afrika

  Ecologische woning in de glooiing van berg verborgen

  Diepkloof is een natuurgebied met een oppervlakte van 4250 hectare op 1800 m hoogte aan het begin van de Compassberg in Nieu Bethesda in Zuid Afrika.

  Projectmanagement bungalows RCN de Schotsman

  Projectmanagement bungalows RCN de Schotsman

  Bungalows RCN de Schotsman

  RCN vakantieparken voert een verduurzaming door van zijn parken. Na RCN Zeewolde, waar Bureau Phi ook het projectmanagement heeft verzorgt, wordt nu RCN de Schotsman aangepakt. Het park wordt gasloos gemaakt en er worden 56 nieuwe bungalows gebouwd. Bureau Phi heeft er zorg voor gedragen dat de werkzaamheden in goede banen lopen en dat de planning gehaald wordt. Bureau Phi heeft een sturende rol gehad in het geheel.

  Duurzame bungalow RCN Vakantieparken

  Duurzame bungalow RCN Vakantieparken

  Duurzame bungalow

  RCN vakantieparken verduurzaamd zijn parken.
  De nieuwe bungalows maken hier deel van uit.

  Bureau Phi heeft een duurzame RCN bungalow ontwikkeld geschikt voor alle RCN parken.

  De woonruimte bestaat uit één grote lichte open ruimte met hierin de keuken en het woongedeelte met een gezellige openhaard. De pergola en de grote schuifpui aan de achterzijde van de bungalow zorgen voor het echte binnen- en buitenleven.

  De bungalow is gasvrij en volledig elektrisch. Het dak van de bungalow wordt vol gelegd met zonnepanelen om de vakantiewoning energieneutraal te maken. Daarnaast zijn de wanden en het dak voorzien van een hoge isolatiewaarde. Er is rekening gehouden met de zon oriëntatie en er wordt een natuurlijke gerealiseerd door de douglashouten pergola.